Kalenderen viser september, og løvet har falt av trærne. Likevel sitter Hans Petter Kleppan (26) med bare tær i sanden.

– Dette skal nytes, for høsten kommer nok med stormskritt, sier han.

Onsdag kveld tok han med vennegjengen til Korsvika for å få en best mulig avslutning på årets sommer. De har tatt plass i fjæra i Korsvika, med bål og sol som varmer. Klokka sier 19.00 – gradestokken 17.

– Jeg kunne godt tatt et bad nå, sier Marianne Hessan (27).

Flaks med været

På bergknausen bortenfor har en annen gjeng tatt plass: En svensk trio, som kom til Trondheim for første gang i forrige uke. Her skal de bo i minst fire måneder sier de, i håp om å få jobb.

– Så langt har vi bare søkt jobber og kjøpt hvitevarer. Og utforsket Trondheim, så klart! forklarer Teodor Wallentin (19).

Trioen er veldig fornøyd med valg av bosted.

– Vi vet at dette været ikke akkurat er vanlig septembervær i Trondheim. Vi har «lite tur», sier Niklas Lindström (20).

Regn på vei

Men godværet har en ende, også for denne gang. Meteorolog Mette Skjerdal kan allerede melde om et værskifte i Trøndelag.

– Det blir fint vær med sol og gode temperaturer både torsdag og fredag. Men utover fredagskvelden kommer regnet, sier Skjerdal.

Og fra søndag synker også temperaturene til mer alminnelig septembernivå.

– I dag ble det målt 17,4 grader på det varmeste i Trondheim. Fra søndag får vi mellom åtte og ti grader på dagtid. Det blir stor forskjell, med andre ord, sier meteorologen.

Varmest i Meråker

I går var Selbu det varmeste stedet i Sør-Trøndelag, med 19,2 grader. I Nord-Trøndelag måltes hele 22,8 grader i Meråker.

– Vi kan forvente det samme både i dag og i morgen. Nyt det, sier Skjerdal.