Mannen i 30-årene innrømmet alt i Sør-Trøndelag tingrett fredag.

I fjor høst lastet han ned 26 filmer som viste overgrep mot barn med en varighet på til sammen over tolv og en halv time i hjemmet sitt, hvor han bodde med familien.

Samtidig som filene ble lastet ned, ble de også delt og gjort tilgjengelig for andre personer.

Nektet først

Trondhjemmeren nektet først for å ha lastet ned filmene men tilsto alt da politiet la frem sine bevis, går det frem av dommen.

Han er nå dømt til fem måneder i fengsel.

Del av større operasjon

Saken er én av flere som har kommet opp i rettssystemet den siste tiden.

I desember i fjor iverksatte Kripos en landsomfattende aksjon kalt «Operasjon share». Aksjonen retter seg direkte mot personer som skal ha drevet med fildeling av overgrepsbilder.

I sommer ble en annen trondhjemmer i 30-årene dømt til fem måneders fengsel, blant annet for å ha delt filmer som viste overgrep mot barn helt ned i femårsalderen.

Samme uke ble også en mann i 50-årene dømt til 120 dagers fengsel for å ha lastet ned 91 overgrepsfilmer mot barn i fem-seksårsalderen. Mannen ble ikke dømt for deling.

Flere dømt

Med den siste dommen er nå minst ti personer dømt i kjølvannet av «Operasjons share». Totalt 13 personer har vært siktet i saken.

I alle sakene har Sør-Trøndelag politidistrikt fått rettens medhold i å ransake boligene til de siktede. Politiet har også i noen tilfeller kontaktet arbeidsgiverne til de siktede i saken og fortalt om straffesaken vedkommende er involvert i.