Torill Sneve var på vei til Røros, da hun rundt klokken 19 plutselig la merke til en diger stein i veibanen.

- Steinen dukket opp rett etter at vi hadde passert Haltdalen, og lå mellom 500 meter og 1 kilometer før Svølgjatunnelen. Den stakk ut i veibanen, så det var en litt skummel situasjon, forteller Sneve.

Glad det var lyst

Etter å ha lagt merke til steinen, ringte Sneve umiddelbart til Vegvesenet for å få den fjernet.

- Jeg tenkte at den måtte fjernes før det ble mørkt. Hvis den hadde ligget der etter at mørket falt på, er jeg sikker på at noen ville ha kjørt inn i den, sier Sneve.

Vegtrafikksentralen opplyser om at steinen ble fjernet rundt klokken 20.30.

- Kunne gått galt

Sneve så ikke at steinen rullet ned fra fjellsiden, men anslår at den hadde falt ned på veien ganske nylig da hun passerte.

- Jeg var skeptisk når jeg kjørte forbi, og usikker på om det skulle komme mer ned fra fjellet. Og så tenkte på hva som hadde skjedd om den hadde kommet mens vi kjørte, sier hun.

- Det ser ut som om den har truffet veibanen i motsatt kjørefelt for hvor vi kjørte, og så rullet ut til siden. Hadde noen kommet i motsatt retning, ville de blitt truffet, sier Sneve.

Rasutsatt område

Dette er langt fra første gang at steiner faller på veien mellom Holtålen og Røros.

I mai i fjor raste enorme steinmasser ned på veien, og dekket hele veien over en strekning på 20 meter. Både ordføreren i Holtålen, og flere som arbeider i kommunen, kom seg ikke på jobb på grunn av skredet, som stengte veien i flere dager.

raste flere store steinblokker over veien, og holdt den stengt i rundt én time. I januar i år gikk det et nytt ras. Rundt ni tonn med stein rammet veien.