Hurtigbåten «MS Mørejarl» lå ved kai i Brekstad da den ble utsatt for skadeverk eller sabotasje natt til søndag.

Fem av seks trosser ble løsnet, og i tillegg ble den elektriske kabelen til båten revet av. Ifølge administrerende direktør Grete Fuglem Tennås i driftsselskapet Fosen Namsos Sjø har den sjette trossen holdt båten noenlunde på plass.

– Hvis ikke ville båten fått betydelige skader, og skadd andre fartøy som ligger i havna. Det kunne blitt alvorlig, sa Tennås til adressa.no etter at skadeverket ble oppdaget.

– Må iverksette tiltak

Kommunestyremedlem for Høyre i Ørland kommunestyre, Torhild Aarbergsbotten, mener at kommunen som eier av kaianlagget må ta tak i situasjonen umiddelbart.

– Jeg vil i formannskapsmøtet førstkommende torsdag foreslå at kommunen iverksetter tiltak for å sikre kaianlagget, slik at vi føles oss trygge på at slike episoder ikke skjer igjen, sier hun.

Aarbergsbotten mener det tydelig at sikringen har vært for dårlig. Ifølge skipsføreren er det ingen tvil om at noen har tatt seg om bord i båten.

– Dette ligger også midt i fergeleiet, og det kunne skjedd noe alvorlig hvis en ferge var på vei inn, sier hun.

Skal revidere budsjett

Aarbergsbotten legger til at Ørland kommune skal revidere budsjettet på førstkommende kommunestyremøte, som også er på torsdag.

– I tilfelle det er nødvendig med budsjettendringer, så er det en gyllen anledning til å få gjort noe allerede nå, sier hun.

Torhild Aarbergsbotten vil ha bedre sikring av kaianlegget. Foto: GLEN MUSK