Da Leonard Hovd og faren hans fant en blodig sau hengende i et tau, trodde de først at det var tauet som hadde tatt livet av sauen. Det var ikke før dagen etter at de oppdaget at noen faktisk hadde brukt kniv på dyret.

Det var Fosna-Folket som først omtalte saken.

- Det var på lørdag at vi sanket sammen sauene, med flere medhjelpere. Da var alle sauene i live, forklarer Hovd.

Hang i et tau

Omtrent klokka 14 på lørdag forlot de bingene for å sanke flere sauer. Klokka 19 kom Hovd og faren tilbake med de siste dyrene. Det var da de først oppdaget den døde sauen.

- Det første vi tenkte var at det var snodig at noen hadde bundet den fast. Og det at det var brukt renneløkke var også rart, så vi tenkte å ta kontakt med dem som hadde sanket sammen akkurat de sauene og spørre om de hadde bundet den fast. At noen faktisk hadde tjuvslakta sauen falt oss ikke inn overhodet, sier Hovd.

Han og faren skar den døde sauen ned og la den til side, uten tanke på at noe kriminelt hadde skjedd. Senere samme kveld ringte imidlertid noen bekjente av Hovd. De kunne fortelle at de kjørte forbi sauebingen i det aktuelle tidsrommet og la merke til en fremmed bil som sto parkert like ved.

- De kjørte sakte, for de så etter elg, så det spørs om det skremte tjuvslakterne. Da våre bekjente like etter kjørte tilbake samme vei, møtte de den samme bilen i høy hastighet, så da stakk nok tjuvslakterne av, sier Hovd.

Etter at de bekjente ringte Hovd og fortalte om den mistenkelige bilen, dro han og faren tilbake og tok sauen i nærmere øyensyn. Det var da de oppdaget at strupen til sauen var skåret over med kniv.

Kan ha tatt flere

Hovd forklarer videre at de ikke har oversikt over om tjuvslakterne fikk med seg flere sauer.

- Vi talte 14 dyr i bingen da vi var ferdig med sankingen, men vi talte ikke opp på nytt da vi lastet dem opp i bilene, for da visste vi ikke ennå hva det var som hadde skjedd, sier han.

Mandag politianmeldte han saken.

Svært uvanlig

Lensmann Gunnar Solli i Leksvik og Inderøy bekrefter at de har fått en anmeldelse på hendelsen.

- Jeg skal begynne å se på saken i morgen, sier han til adressa.no.

Hans første tanke er at saken er spesiell.

- Det er en uvanlig hendelse. Her er det noen som har tatt seg til rette på annen manns eiendom. Jeg har hørt om noe lignende andre steder i landet, men vi har ikke hatt en slik sak i dette området i min tid, sier Solli.