På utkikk etter ei hytte av det sjeldne? Er du kanskje fan av Mummitrollet og Tove Jansson? På Finn.no ligger det nå ei tårnhytte til salgs på Påskevollen i Røros. Hytta har tre etasjer og et boligareal på 72 kvadratmeter.

- Jeg er opprinnelig vestlending, og jeg ville komme opp i høyden og få utsikt, sier Anja Karoline Fjellvang. Hun er sivilingeniør, og tegnet tårnet som ble satt opp i 2008.

Hun har nå planer om å flytte tilbake til Vestlandet, og hun vurderte sterkt å ta med hytta på flyttelasset.

- Men jeg fant ut at det ville være for mye arbeid. Og hvordan skulle jeg komme meg gjennom tunnelene? Nå er jeg klar for å selge den, sier hun.

- Familier er interessert

Hytta ligger ved Påsken gård, og har ifølge medhjelper Ole Peder Sjøvold ved Aktiv eiendomsmegling en storslagen utsikt.

- Eier har brukt hytta som kontor, og ikke som fritidsbolig. Det mangler blant annet kjøkken og soverom, men det er fullt mulig å få installert, mener han.

- Dette er nok ikke ei hytte man blir gammel i, siden det er en del trapper, men jeg tror mange barnefamilier kunne kost seg i ei slik hytte. Det er også dem vi merker har tatt kontakt etter at annonsen ble lagt ut, forteller Sjøvold.

- Har strøm og vann

Siden juli har det vært en del henvendelser, men ikke så mange visninger. Sjøvold forteller at både lokale folk fra Røros og mer langveisfarende fra Trondheim har vist sin interesse.

- Det følger ikke med noe tomt, og man må bygge ut for å få til en fullverdig fritidsbolig. Det er to aspekt som kan gjøre at noen kvier seg for å slå til, sier han.

Sjøvold beskriver hytta som «artig og unik». Det finnes ikke mange varianter av denne. Prisen er heller ikke ille med tanke på hva man får. Den har både strøm og vann, sier han.

- Glad i trapper

Hytteeier Fjellvang opplyser at det en lys og trivelig hytte som hun tror vil passe til de fleste.

- Den passer perfekt for noen som liker fred og ro. Den ligger veldig for seg selv på en topp. Man må også være glad i gå i trapper, sier hun.

Hun avviser at Tove Jansson og Mummitrollet var inspirasjonen bak hytta.

- Jeg synes historiene om Mummitrollet er artige, men det var ikke bevisst inspirasjon fra Mummi-hjemmet da jeg tegnet bygget, sier hun.

Tror mange kjører forbi hytta

Prisantydningen er 990 000 kroner, og ifølge Sjøvold er det neppe aktuelt å sette ned prisen med det første.

- Det er ingen hastverk, men eier vil selvsagt selge så raskt som mulig, sier han.

Hytta har også blitt en aldri så liten attraksjon i fjellkommunen.

- Mange har ikke vært klar over at det eksisterer en slik hytte i Røros, og jeg tror mange har kjørt innom Påskevollen bare for å ta en titt, sier han.

Anja Karoline Fjellvang forteller at hun vurderte å ta med seg hytta til Vestlandet, siden det er mulig å demontere den. Foto: Privat
Slik ser førsteetasjen ut i tårnhytta. Foto: Jon Kristian Haukdal/ InteriørFoto
I andreetasjen er det et kontor. Foto: Jon Kristian Haukdal/ InteriørFoto
Foto: Jon Kristian Haukdal/ InteriørFoto