Det skriver Malvikbladet på sine nettsider.

En tenåringsgutt fra Malvik la ut annonse på en sexkjøpsside og lurte flere menn til å forhåndsbetale for seksuelle tjenester.

- Han har utgitt seg for å være jente og tilbudt tjenester av seksuell art mot betaling i form av gavekort på en nettbutikk, sier politioverbetjent Per Helge Valen ved Malvik lensmannskontor til avisa.

Til adressa.no sier Valen at gutten er over kriminell lavalder. Han er ikke kjent for noen kriminell aktivitet tidligere.

- Han bor fortsatt hjemme hos foreldrene. De visste ingenting hva gutten drev med, sier han til adressa.no

Betalte med gavekort

Gutten dukket aldri opp på møtene med sexkundene, men solgte i stedet noen av gavekortene.

- Det er visstnok ganske vanlig med forhåndsbetaling på disse sidene, sier Valen.

Til adressa.no antyder han at det dreier seg om flere titalls offer.

Nettside slo alarm

Det var nettbutikken som slo alarm da de merket at mange gavekort ble sendt til en bestemt e-post-mottaker i Agder. De fattet mistanke og varslet Agder politidistrikt, som igjen varslet Malvik lensmannskontor da det viste seg at to unge gutter fra henholdsvis Agder og Malvik sto bak svindelen.

Tenåringen i Malvik har innrømmet forholdet, og er nå siktet for grovt bedrageri. Etter en ransakelse av boligen til gutten ble det tatt beslag i flere gjenstander som har tilknytning til saken. Tenåringsgutten ble også pågrepet og avhørt.

- Vi har gjort beslag av datamateriale som kan knyttes direkte opp mot nettsidene. Vi har også funnet noen av de elektroniske gavekortene og gjenstander som er kjøpt for gavekortene, forklarer Valen til adressa.no.

150 000 kr i gavekort

Det var en samkjørt aksjon med politiet i Agder som slo til mot den andre tenåringsgutten samme dag.

- Guttene kjenner trolig hverandre via nett.

Ifølge politiet skal tenåringene ha mottatt gavekort til en samlet verdi av om lag 150 000 kroner. De videresolgte noen av gavekortene.

- Det kommer en del anmeldelser fra de som kjøpte gavekort av guttene. Svindelen innbefatter også disse transaksjonene, forklarer Valen.

Valen forteller at saken er ferdig etterforsket, og den vil bli sendt til jurist for påtaleavgjørelse.