Alle nødetater rykket ut til en utforkjøring på E39 ved Øysand i halv sju-tiden torsdag morgen. En 65 år gammel mann hadde kjørt av veien og inn i en lyktestolpe. Ferden endte opp på en sidevei parallelt med E39.

Føreren fikk behandling av ambulansepersonell på stedet. Han opplyste at han følte seg uvel, og ble kjørt til legevakta for en sjekk. Han skal ha kommet fra ulykken uten alvorlige skader.

Plikt til å hjelpe

Politiet fikk melding om ulykken klokken 06.25. Den var ikke alvorlig, men operasjonsleder Solfrid Lægdheim kommer med en formaning til bilister som kjører forbi slike situasjoner.

- Da politiet ankom stedet, hadde én sjåfør stoppet. Han fortalte at før ham hadde minst åtte-ni biler kjørt forbi uten å stoppe. Vi vil gjerne minne trafikantene om at alle har en plikt til å bistå i slike situasjoner. De må stoppe og undersøke om den som har vært i en ulykke trenger hjelp, om vedkommende er skadet eller ikke, og ta de nødvendige telefoner, sier Lægdheim.

Vurderer førerkortbeslag

Hun opplyser at en politijurist i løpet av dagen vil vurdere om 65-åringens førerkort skal beslaglegges, siden utforkjøringen kan være et resultat av uaktsom kjøring. Det er ingen mistanke om promille.