Styret i Adresseavisen ble orientert om avgjørelsen klokken 09 i dag. Det er satt ned et ansettelseutvalg som skal lede arbeidet med å finne ny sjefredaktør. Den nye, redaksjonelle lederen i Adresseavisen skal være på plass innen 1. juni 2015, og Blix skal fortsette i stillingen inntil en ny er på plass.

Arne Blix hadde i utgangpunktet en avtale om å fratre i 2014. Da styret i 2013 ba ham om å fortsette i ytteligere to år, sa han ja til å fortsette til 2016.

- Vi går inn i en utviklingstid som er annerledes både i perspektiv og tempo. Flyttingen av lokaler til byen er mer enn en flytting, det er starten på noe nytt. Jeg vil ikke at det skal være slutten på noe gammelt. Det blir en fantastisk mulighet for Adresseavisen, sier Blix.

- Jeg er hverken sliten eller syk, sa sjefredaktøren på informasjonsmøtet til de ansatte.

Per Axel Koch, styreleder i Adreseavisen, og administrerende direktør i Polaris Media, sier han ble veldig overrasket over at Blix fratrer før den avtalte perioden. Koch fikk vite om beslutningen for en uke siden.

- Vi starter nå arbeidet med å finne en ny sjefredaktør. Det er en meget viktig stilling, og vi ønsker oss så mange kandidater som mulig både internt og utenfra, sier styrelederen.

I en pressemelding fra Polaris Media får sjefredaktøren ros for sitt arbeid.

«Arne Blix har gjort en imponerende god innsats som sjefredaktør i Adresseavisen siden har startet i stillingen i 2007», står det i meldingen som er undertegnet Per Axel Koch.