– Jeg har akkurat kjøpt ny traktor og montert barnesete i den. Så da var det bare å ta med mariekjeks og saft, og legge seg på hjul, sier «moppa», morfar Tore Vold (55).

Turen gikk fra Kvål via gamle E6 gjennom Melhus sentrum, Jaktøyen, Heimdal, Selsbakk, Tempe, til «stripa» gjennom sykehusområdet. Turen tok en drøy time.

– Han var rimelig fornøyd da jeg kom. Det var ikke snakk om å vente, sier morfar.

En tøff gutt

Erik (2) har vært gjennom to operasjoner på ei drøy uke, men mor Sigrid Vold sier at han har vært ved godt mot hele veien.

– Erik ble operert forrige tirsdag, men fredag hadde kateteret glidd ut, så han måtte legges i narkose igjen. Lørdag var han veldig sliten, men da jeg sent på kvelden foreslo å sende sms til «moppa», insisterte han istedet på å ringe selv, sier Vold.

«Hei moppa, kjæm du på besøk te mæ med datoren i mårra du»? spurte Erik.

Morfar Tore var ikke vond å be.

– Han har ikke engang bruk for traktoren, men kjøpte ny, med hytte, slik at han kan ta med barnebarna på tur også på vinteren, sier mamma Sigrid.

Da morfar troppet opp i traktoruniform, kviknet lille Erik til, og hoppende glad så han morfar parkere utenfor Kvinne-Barn-senteret.

– Han glemte helt at han var litt pjusk, sier mamma.

Gutta på tur

Ferden gikk fra Øya via samfunnet og over Bakklandet. De stoppet og kikket på store maskiner underveis.

Morfar og Erik er ofte på tur med «datoren». Rundturer på Kvål eller på Byneset, der Erik bor. Henting i barnehagen. To andre barnebarn er også ofte med på traktortur.

– Når vi setter oss i traktoren peker Erik på rattet, som må tiltes ned. Da er vi klar for avgang, sier morfar.

Til helgen er det klart for nye eskapader med traktoren på Kvål.

Onsdag kveld fikk Erik dra hjem sammen med mamma. Hadde ikke morfar vært på jobb i Ørsta, ville de kjørt traktor.

Foto: Privat
Foto: Privat