Marit Høie er én av de 15 sjåførene som måtte punge ut 5200 kroner etter at hun ikke kjørte det som var skiltet omkjøringsvei på E39 onsdag formiddag. Veien var stengt etter den alvorlige ulykken mellom Buvika og Mannsfjelltunnelen i Skaun.

Høie kjørte helt opp til ulykkesstedet. Der sto politiet og leverte ut bøter. I tillegg fikk alle førerne tre prikker på førerkortet.

- Det var for dårlig merket. Det var en alvorlig ulykke og da er det forferdelig at politiet står der og samler inn penger fra folk. Det blir feil, rett og slett, sier hun.

- Skor seg på ulykken

Ifølge henne la hun og de andre i bilen merke til et skilt med lys på før ulykken, men de mener det ikke var lesbart det som sto på skiltet.

- Det var mange som kjørte feil. Det er ikke sånn at vi ikke ville følge skilting, sier hun.

- Jeg føler at de skor seg på ulykken for å statuere eksempel, legger hun til.

Dette mener hun er uetisk av politiet.

Store skilt med lys

Ifølge Veitrafikksentralen i Midt-Norge, som styrer omskiltingen fra deres sentral på Rosten i Trondheim, var det to store skilt på hver side av ulykkesstedet der omskilting var merket.

- På disse skiltene er det gule lys som blinker, sier trafikkoperatør Torgeir Nekstad.

Mannsfjelltunnelen, som er på vestsiden av ulykkesstedet, var også stengt med bom og rødt lys, ifølge Nekstad.

Høie kom imidlertid inn mot ulykkesstedet fra den andre kjøreretningen.

- Skremmende utvikling

Uavhengig av om man kjørte forbi skiltingen ved en feil mener operasjonsleder Reidar Stokke ved Sør-Trøndelag politidistrikt at folk må forvente en reaksjon.

- Folk må være oppmerksom i trafikken, man skal ikke kjøre der veien er stengt, uavhengig av hvordan det er merket, sier han.

Stokke sier at det er et stort problem at folk ikke følger omskiltning.

- Uavhengig av om det er stengt på grunn av ulykker eller veiarbeid kjører folk mot skiltingen, sier han.

Nekstad ved Veitrafikksentralen mener det er en skremmende utvikling.

- Jeg kan eksempelvis se på skjermer her at når vi stenger Helltunnelen, så kan likevel 70 bilister prestere å kjøre i tunnelen. Det er en skremmende utvikling at bilister ikke aksepterer skiltingen, sier han.