Torsdag møttes Statens vegvesen og politiet, hvor det blant annet ble diskutert plasseringer for nye fotobokser i Trøndelag.

Lakseveien

Politioverbetjent Knut Sivertsen, leder for trafikkavdelinga ved Sør-Trøndelag politidistrikt, sier til adressa.no at ikke er noe som er bestemt, men at tre nye punkter hvor det vurderes fotoboks ble diskutert.

- Vi antar at trafikken vil øke både på fylkesvei 714, den såkalte Lakseveien, og på strekningen mellom Vanvikan og Bjugn på Fosen. Det er også noen punkter på disse strekningene som er ulykkesbelastet. Derfor vil det settes i gang en prosess for å se på mulighetene. For det er ikke bare å sette opp en fotoboks. Både trafikktall, ulykkesbelastning og fart er kriterier som legges til grunn, sier Sivertsen.

Følg adressa.no på Facebook

Tunge kjøretøy

På fylkesvei 714 er det i dag fotoboks både i Hitra- og Frøyatunnelen.

- Fylkesvei 714 har hatt en del stygge ulykker hvor også tunge kjøretøy har vært innblandet. På strekningen er det nå to fotobokser i tunneler, men ingen andre fartsdempende tiltak enn det politiet gjør. Mellom Vanvikan og Bjugn er det ingen fotobokser, sier Sivertsen.

Råkjøring i tunnelen

Men det er i Strindheimtunnelen det er mest sannsynlig at det først vil bli fotoboks. I tunnelen er det gjennomført flere fartskontroller siden åpningen 24. juni. I starten av oktober mistet tre personer førerkortet i løpet av én natt, og over 300 personer er hittil målt til hastigheter over 150 kilometer i timen.

- Statens vegvesen ønsker fotoboks der, og avdelingsdirektøren i Sør-Trøndelag vil fremme en anmodning til politiet om å sette opp en prioritert liste over hvor det bør være fartsbokser, eller automatisk trafikkontroll. Men kommer det en anmodning om å sette opp en i Strindheimtunnelen er det neppe noe vi sier nei til, sier Sivertsen.

Kanskje 2015

Han sier det er andre kriterier for å få fotoboks i tunneler enn på vanlig vei.

- I tunneler kan det settes opp fotoboks uavhengig av ulykker så lenge farten er høyere enn tillatt hastighet. Det er litt enklere enn andre strekninger, sier han.

- Kan det bli tre nye fotobokser allerede i 2015?

- Jeg kan ikke forskuttere når det skjer, og det er mulig 2015 er for tidlig. Det er mye arbeid som må gjøres, og det handler også om penger, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Fjerner ingen

- Vil dere ta bort noen fotobokser?

- Nei, det er ikke snakk om det foreløpig. Vi har hatt noen fotobokser med driftsproblemer, som på Omkjøringsveien, men de er nå i drift, sier Sivertsen.

Politioverbetjent Knut Sivertsen. Foto: Ivar Mølsknes