Politi, ambulanse, brannvesen og luftambulanse rykket ut til ulykken på E39 i Svorkbygda i Orkdal tirsdag ettermiddag.

Ifølge politiet kjørte en trailer av vegen og veltet på siden.

Satt fastklemt

- Fører ble sittende fastklemt ei stund før redningspersonell fikk frigitt ham. Han var ved bevissthet hele tiden, opplyser operasjonsleder Wiktor Pedersen ved Sør-Trøndelag politidistrikt overfor adressa.no.

Mannen er en svensk statsborger i 60-årene. Han ble fløyet til St.Olavs Hospital etter ulykken.

Skadeomfanget og årsaken til ulykken er så langt ukjent.

- Men det er svært glatt i området. Det meldte vi fra om til Veitrafikksentralen, og fikk da opplyst at de hadde blitt varslet om glatte forhold på veiene like før ulykken skjedde, opplyser Pedersen.

Varslet om glatt vei

Vogntogsjåfør Dag Rune Bergheim kjørte opp fra Svorkbygda i ettermiddag, like før ulykken skjedde.

- Det var kriminelt glatt, og det var mer flaks enn dyktighet at jeg kom meg opp, sier Bergheim.

Han fryktet at det ville skje en ulykke, og ringte derfor Veitrafikksentralen for å få dem til å sende en saltebil. Rett etter samtalen så han en trailer komme nedover mot ham. Bergheim antar at dette var kjøretøyet som rett etterpå kjørte av veien.

- Jeg blinket febrilsk med lysene mine for å tipse ham om at det var glatt, men da han møtte isen, da gikk det galt, sier han, og legger til:

- Sjåføren kjørte ikke fort, men ble overrasket av forholdene. Føret slo om som en strek i en sving. Svorkbygda er kaldest i bunnen. Det var regn og glatt føre lengere oppe, forklarer Bergheim.

Opprydding

Vegtrafikksentralen i Midt-Norge opplyser at det er redusert fremkommelighet forbi ulykkesstedet, og klokka 17.45 opplyser politiet at det vil foregå oppryddingsarbeid på stedet ei stund fremover.

Operasjonssentralen i Sør-Trøndelag meldte om ulykken første gang klokken 16.34 på Twitter.

- Det ser ut til at det er glatte veier i høyden og ute i distriktene, så vi ser absolutt behovet for å oppfordre bilister til å kjøre ekstra forsiktig i kveld, sier Pedersen.

På Korsvegen i Melhus frontkolliderte to biler i samme tidsrom. Også der meldte politiet om glatte veier.