4. desember skal Stav kro ønske gjestene velkommen tilbake. Den kjente kroa, som har restauranten sin over E6 i Malvik, har vært stengt siden 2009.

- Jeg vet ikke helt nøyaktig hva som var årsaken til at kroa ble stengt. Da var jeg ikke her. Men det skyldtes nok litt lavere trafikk og at man følte at man slet med å treffe markedet. Man valgte å satse mer på hotellet, sier direktør Rune Andrè Almo ved Best Western Stav hotel.

Fått egen pølse

Hotellet har vært i drift hele veien, men nå vil også kro-delen være operativ ifølge Almo. Han beskriver seg selv som «matmann» og han mener det er viktig å kunne tilby hjemmelaget mat bestående av kortreiste ingredienser

- Vi samarbeider bant annet med et lite gårdsslakteri på Frosta som har utviklet en egen pølse for oss. Vi ønsker å tilby lokale varer, forklarer Almo.

Han håper at kroa både blir et fast stoppested for yrkessjåførene og de som bor i nærheten.

- Dette skal være ei kro for alle. Vi satser hardt på tradisjonsmat, samtidig som vi er moderne med både lavkarbo og vegetarretter på menyen, forteller han videre.

Følg adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Instagram

Lover store porsjoner

- Vil det bli gjenspeilt i prisen at dere bruker lokale råvarer?

- Nei, det mener vi ikke. Vi tror vi er veldig konkurransedyktige på pris. Vi vil heller ha litt lavere inntjening enn å servere noe dårlig. For oss er det viktig å ha noen signaturretter som skiller oss fra resten, sier han.

Yrkessjåfører er gjerne vanedyr som stopper på bestemte steder langs E6, men Almo tror det er mulig å få forandret rutinene til noen av disse.

- Med den miksen av produkter vi tilbyr, samt store porsjoner og et effektivt kjøkken, så tror jeg vi klarer å fange opp yrkestrafikken. Stav er jo bygd for at de skal kunne komme seg fort ut og inn fra parkeringsplassen, sier Almo.

Dessuten har konkurransen blitt mindre med årene, ifølge Almo.

- Det er ikke så mange kroer langs veien lenger. Nå gleder vi oss til det kommer firefelts motorvei her. Malvik er i skuddet, sier han.

Stav kro håper å appellere til alt fra barnefamilier på utflukt til yrkessjåfører langs veien. Foto: best western stav hotel