- Det pågår en aktiv budrunde for å sikre seg deler av Kråkvåg kystfort, sier prosjektleder Ellen Belsom i Skifte Eiendom.

Sikret med hundreårspropp

Bildet av den svenske boforskanonen som testes er tatt under et besøk Adresseavisen gjorde før Kråkvåg kystfort til vel en milliard kroner ble lagt i «møllposen». Det kostbare anlegget var umoderne ikke lenge etter at det ble åpnet på 1990-tallet.

Les mer. Oscar-vinner fascinert

- Nå er de seks etasjer høye kanonanleggene strippet for alt utstyr og sikret med en hundreårspropp. Etter ønske fra lokalbefolkningen er de tre kanonstillingene over bakken bevart, sier Belsom.

I disse dager kjemper altså kjøpere for å sikre seg deler av fortet. Skifte Eiendom har lagt ut åtte enkelteiendommer og en fjellhall til salgs. Og i øyeblikket byr flere over hverandre for å sikre seg en bit forsvarshistorie.

Sykehus i fjellhallen

- Mange har ringt og spurt om eiendommene, og det høyeste budet på det 450 dekar store fjellanlegget er nå 155 000 kroner. Taksten på de åtte eiendommene og fjellhallen er samlet omlag 1.8 millioner kroner, og budene begynner å nærme oss taksten, sier Belsom.

Les mer. Forsvaret selger for 750 millioner

Fjellhallen, som har vært benyttet til feltsykehus, er i god stand med varmeanlegg, ventilasjon og en solid stålytterdør.

- Men hva skal folk med en fjellhall på en øy, Belsom?

- Uante muligheter

- Den har uante muligheter. Det er en grei og enkel hall til lagring. Prisen på eiendommene gjenspeiler også den lave taksten som fritidseiendom på to kroner kvadratmeteren.

I tillegg til kystfortet består eiendommene av totalt 775 dekar med ubebygd område.

- Vi selger eiendommene hver for seg, og eiendommene med kanonene blir også lagt ut for salg om kort tid. Det er enkelteiendommene som har vakt størst interesse uten at jeg kan gå ut med hvem budgiverne er, sier Ellen Belsom i Skifte Eiendom.

Kråkvåg er kjent for kanoner og sau. Foto: DAN ÅGREN
Mange ønsker seg et idyllisk kystfort i Trondheimsleia. Foto: DAN ÅGREN
Denne fjellhallen kan kanskje fungere som en litt tilbaketrukket hytte med sjøutsikt? Foto: Skifte Eiendom
Nå kan boforskanonen på Kråkvåg bli din for en billig penge. Foto: DAN ÅGREN
Kanonbillig kystartelleri til salgs på Kråkvåg. Sauene er ikke inkludert i prisen. Foto: DAN ÅGREN
Kråkvåg er mest kjent for byggeskandalen på kystfortet og Grøntvedt Pelagic. Foto: DAN ÅGREN