Poliitpatruljer stenger innkjøringene til Hommelvik. Foto: Adresseavisen

Politiet fikk i natt melding fra en mann som kjørte bil på Malvikvegen, ikke langt fra Hommelvik sentrum, om at hadde sett en mann som sto i veikanten og truet ham med et tohåndsvåpen. Det forteller operasjonsleder Leif Berglund ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

- Det er dramatisk å oppleve noe slikt. Du kjører på en vei, så står det plutselig en person foran deg som retter et skytevåpen mot deg. Han har også dekt til ansiktet med ett eller annet. Det verste som kunne skjedd var at bilen hadde høy hastighet og kjørte av veien eller at personen som truet hadde blitt nedkjørt, sier Berglund.

Stengte veien

Politiet fikk melding klokken 04.05. Mens politiaksjonen pågikk ble Malvikvegen inn mot Hommelvik sentrum stengt av bevæpnet politi. Like før klokken 06.30 åpnet politiet veien, etter at 18-åringen var pågrepet.

- Han ble pågrepet i et hus i Hommelvik. Politiet gjorde en god jobb i forbindelse med pågripelsen, og ingen ble skadd, sier Berglund.

Politiet har også funnet en softgun eller luftvåpen som kan passe til beskrivelsen.

- Alvorlig

En rekke patruljer fra Sør-Trøndelag politidistrikt deltok i aksjonen. Politiet fikk også bistand fra patruljer fra Nord-Trøndelag. Berglund sier politiet tar det svært alvorlig når de får en slik melding.

- Når man blir siktet på med et slikt våpen, ser man ikke at det ikke er et ordentlig skarpt våpen. Det verste er utrygghetsfølelsen det skaper, og at det etableres en stor politiaksjon, sier Berglund.

18-åringen ble tatt med til arresten og avhørt. Like før klokken 16 ble mannen løslatt, opplyser politiadvokat Sigbjørn Oldren.

- I avhør erkjente mannen at han hadde tatt med seg et våpen som han pekte på en bil som kjørte forbi, sier politiadvokaten.

Bilføreren som følte seg truet har anmeldt forholdet.

Sissel Lynumsissel.lynum@adresseavisen.no