- Nei, jeg er fortsatt klinkende klar, uansett plassering er det ikke tilfredsstillende, ikke i det hele tatt.

Stortingspolitiker Per Sandberg er opprørt over vedtaket om å plassere mulla Krekar, eller Najmuddin Faraj Ahmad som er hans egentlige navn, på Jarlen distriktsmottak på Kyrksæterøra.

- I Hemne skal han ha fri bevegelse innenfor kommunegrensen, han har fri tilgang på moské, og kan motta besøk fra hvem som helst, uten begrensning. Han kunne like gjerne bodd i Oslo, sier Sandberg.

Les også: Hemneordfører: - Burde vært varslet tidligere

- En hån

Stortingspolitikeren mener at denne bevegelsesfriheten blir en hån mot befolkningen når det er fastslått at mulla Krekar utgjør en fare for rikets sikkerhet.

- For meg er det et gedigent paradoks at personer som står på FNs terrorliste og utgjør en fare for Norges sikkerhet, skal beskyttes av menneskerettighetsdomstolen, sier Sandberg.

- Må øve trykk

Sandberg har som kjent tatt til orde gjentatte ganger for at mullaen skal sendes ut av landet. Nå peker han på at verken han selv, justisministeren, Stortinget eller Krekar selv finner det tilfredsstillende med en plassering i Hemne.

- Nå må det politiske Norge bruke de samlet ressursene man har for å øve trykk på Irak og FN. Rettsstatene kan ikke bli fristeder for personer som er en fare for befolkningen, sier han.

Vil påvirke lokalsamfunnet

Sandberg mener at det er klart at mulla Krekars plassering på Kyrksæterøra vil få en påvirkning på lokalsamfunnet.

- Når Krekar har fri bevegelse innenfor kommunegrensene, fri besøksrett av hvem som helst som vil besøke ham, klart at det vil påvirke Hemne-samfunnet. Men hvordan, det tør ikke jeg vurdere.

Han setter også spørsmålstegn ved sikkerheten når det nå gjøres kjent for alle mulla Krekars fiender at han skal bo i det lille lokalsamfunnet.

- Det har vært attentatforsøk mot Krekar før, det kan skje igjen. Men man får jo tro at politiet har gjort de riktige vurderingene før avgjørelsen ble tatt, sier han.

Les også: Politiet: - Ikke økt terrortrussel

Ingen spøk, men en parodi

Sandberg har registrert at noen av hans politiske kolleger har uttalt seg i spøkefulle vendinger om mulla Krekars plassering i det sørtrønderske distriktet. Han understreker at denne saken slett ikke er noen spøk, og at han tar avstand fra den typen omtale i offentlighet.

- Samtidig har jo saken blitt en parodi, så sånn sett må man ha forståelse for at det tulles. Men bak spøken ligger et alvor, sier han.

- På den noten vil jeg for øvrig si at dersom noen tror at det er en straff å bli sendt til Kyrksæterøra, tar de feil. Det er en ære å bli sendt til Sør-Trøndelag, Hemne og Kyrksæterøra, understreker Sandberg. Før han tilføyer:

- Sør-Trøndelag fortjener ikke dette, og Hemne fortjener ikke dette.