Det var nok mange som fikk bakoversveis over kaka som ble åpnet under lunsjen i rådhuset på Kyrksæterøra fredag formiddag. Et bilde av den tidligere geriljalederen og trusseldømte mulla Krekar i KIL/Hemne-drakt prydet marsipanlokket. Rundt bildet sto det «Velkommen storbonden».

- En utflyttet hemnværing som jobber i Trondheim ønsket å spandere en kake på Hemne kommune. Han ukependler til Hemne, og overleverte kaka via en annen mann. Jeg tok med kaka til lunsjen i dag, forteller ordfører Ståle Vaag (Ap) til adressa.no.

LES MER PÅ PLUSS: Over halvparten vil ikke ha Krekar

- Stolt over Hemne

- Mannen hadde fått laget kaka hos et bakeri i Trondheim. Han fortalte at han var stolt over måten Hemne kommunen hadde taklet mulla Krekar-saken på, og ønsket å gi oss ei kake, sier han.

Det var tirsdag at det ble kjent at Oslo politidistrikt hadde vedtatt at mulla Krekar skal tvangsflyttes til Kyrksæterøra etter at han har sonet dommen for trusler ved Kongsvinger fengsel.

- I humorens ånd så synes jeg dette var en artighet, sier Vaag om den spesielle kaka. Han har selv sett det manipulerte bildet av Krekar i KIL/Hemne-drakt som har florert på sosiale medier.

- Jeg rakk aldri å spise noe av den selv. Det fikk jeg ikke tid til. Jeg lovet å ta imot kaka slik at de som jobbet på rådhuset fikk den til lunsjen, sier Vaag.

Så på «Nytt på nytt»

Han forteller om et umenneskelig trøkk de siste dagene etter at Krekar-saken eksploderte i norske medier.

- Det har gått i et sett i 24 timer i døgnet. Det begynte å roe seg litt ned i går. Da fikk jeg snakket med folk og hørt hva som rørte seg blant innbyggerne, sier ordføreren.

Fredag kveld fikk han til og med satt seg ned foran tv-en og sett «Nytt på nytt».

- Jeg var spent på hva som ville dukke opp der. Vi var behørig nevnt. Det er ingen tvil om at Hemne og Kyrksæterøra er satt på kartet. Kanskje ikke helt på den måten vi ønsket, men samtidig tror jeg ikke det er mange som ikke vet hvor Kyrksæterøra er nå. Det er utrolig til markedsføring, sier Vaag.

AP-politikeren gleder seg også til Hemnerevyen som har premiere i februar.

- Vi må jo ta denne saken med humor, vi som er fra humorbygda. Vi tar det meste med godt humør. Det vil ikke komme som noen bombe dersom Krekar blir nevnt i revyen. Det er godt å se at folk evner å ha et avslappet forhold til dette, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook