Denne kaka ble spist under lunsjen i rådhuset i Hemne fredag formiddag. Foto: asgeir o. løkken

Fredag fortalte Hemne-ordfører Ståle Vaag (Ap) at han hadde tatt med ei mulla Krekar-kake til sine ansatte på rådhuset på Kyrksæterøra. Den ble fortært til lunsj fredag formiddag.

Mannen som sto bak det sprelske påfunnet er Asgeir O. Løkken. Utflyttet hemnværing som er mektig stolt av hjembygda si.

- Vill idé

- Jeg synes ordføreren og kommunen har taklet media på en flott måte under Krekar-saken. De har gjort en fantastisk jobb. Jeg fikk en vill idé om at de fortjente en kake, forteller Asgeir O. Løkken.

Han spurte dermed sin gode venn Magnus Helgesen, som er daglig leder, baker og konditormester ved Rosenborg bakeri på Møllenberg.

- Jeg ble spurt om å bake en velkomstkake til Krekar. Det sa jeg selvfølgelig ja til. Det er det jeg kan, å bake kaker, sier Helgesen.

- Håper på flere mulla-kaker

Løkken ga Helgesen et manipulert bilde av mulla Krekar i KIL/Hemne-drakt, og klokka 15.00 torsdag ettermiddag var kaka ferdig pyntet og klar for henting.

- Mine kolleger synes det var himla artig. Vi har litt humor på Rosenborg bakeri, skjønner du. Får man et slikt oppdrag, så hopper vi alle sammen i taket, mener Helgesen, som avslører at det er første gang han har bakt en Krekar-kake.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Løkken hentet kaka og tok den med til ordføreren på Kyrksæterøra. Helgesen forteller at det var en marsipankake.

- Det var synd at mullaen selv ikke fikk smakt på den. Nå håper jeg vi får flere bestillinger, sier han.