- Beslaget skjedde i forbindelse med en rutinekontroll, der vi stoppet en stasjonsvogn som viste seg å være utstyrt med falske, norske skilter.

Trolig spesialfjæring

Det sier kontorsjef Unni Elisabeth Tronsmed ved Vauldalen tollstasjon til Adresseavisen. Hun forteller at den østeuropeiske statsborgeren hadde ikke mindre enn 1176 liter øl, 76,5 liter brennevin og 20 000 sigaretter i bilen.

- Innvendige sidepanel var fjernet for å gi plass til hele lasten, og på grunn av den store vekten har vi også grunn til å tro at bilen var utstyrt med forsterket fjæring, sier Tronsmed.

Årets største beslag hittil

Hun forteller at bilen nå er beslaglagt, og at de tekniske undersøkelsene som politiet etter hvert vil gjennomføre vil bringe klarhet i blant annet spørsmålet om forsterket fjæring, og eventuelt også bilens egentlige opprinnelse.

- Vedkommende som kjørte bilen er i det vi kan kalle godt voksen alder. Han er nå anmeldt for forholdet og tatt inn til avhør ved Røros lensmannskontor, sier Tronsmed.

Hun forteller at dagens fangst er det første store beslaget som er gjort ved tollstasjonen på Vauldalen i 2015.

Flytter lenger nordover

- I fjor hadde vi mange store beslag i forbindelse med forsøk på smugling av øl, brennevin og sigaretter, og det kan se ut til at starten på det nye året bekrefter at smuglingen av slike varer fra Øst-Europa fortsetter å øke, sier Unni Elisbeth Tronsmed.

Hun har også inntrykk av at smuglingen av slike varer er i ferd med å forflytte seg nordover i landet, mer eller mindre i takt med at tollvesenet lenger sør i økende grad tar i bruk kameraovervåkning ved grenseovergangene.