Oslo-politiets vedtak om å tvangsflytte mulla Krekar til Hemne er gyldig. Det ble klart da kjennelsen fra tingrettsdommer Oddmund Svarteberg i Oslo tingrett ble offentliggjort mandag formiddag.

Oppmerksomhet

Rådmann i Hemne, Torger Aarvaag var ikke klar over kjennelsen da Adressa.no ringte, men sier det ikke er grunn til bekymring.

- For oss har det ingen annen betydning enn at det blir masse oppmerksomhet. Han er kjent, og det vil bli oppmerksomhet, sier han.

LES OGSÅ: Se Krekar-kaka Hemne kommune spiste til lunsj

LES OGSÅ: Over halvparten vil ikke ha Krekar (pluss-sak)

Tillit til politiet

Han mener det ikke er grunn for innbyggerne å være redde, selv om Krekar nå trolig flyttes.

- Han er ikke farlig, og vi har full tillit til den jobben politiet gjør. Han har tatt sin straff, og vi skal ta mottaksrollen på beste måte. Det blir som sagt mye oppmerksomhet, men vi håper naboer får være i fred for den eventuelt store oppmerksomheten som kommer, sier rådmannen.

- Hva har dere gjort den siste uken med tanke på eventuell flytting av Krekar?

- Vi har ventet som alle andre. Men vi har hatt korte briefinger med staben på hva som eventuelt skjer. Vi tar mottaksrollen, og politiet oppdaterer oss med det som kan oppdateres, sier han.

Anker

Rett etter at kjennelsen ble klar, opplyser advokat Brynjar Meling at mulla Krekar anker tingrettens avgjørelse om tvangsbosetting til Jarlen mottak i Kyrksæterøra.

Ifølge NTB ber advokaten også om oppsettende virkning, slik at vedtaket ikke blir gjennomført før anken er behandlet.