Mulla Krekars advokat, Brynjar Meling, har levert inn grunnlaget for anken om tvangsforflyttingen til Kyrksæterøra. Men likevel blir det ingen avgjørelse denne uken.

- Ikke heldig

- Vi har fått beskjed om at det ikke blir behandling av denne saken før tidligst i neste uke, opplyses det fra Borgarting lagmannsrett.

Dermed får mulla Krekar bli i Oslo i minst én uke til.

- Vi mener han ikke skal være her, og slikt sett er det ikke heldig at han blir værende. Men samtidig er det viktig at denne saken blir gjort ordentlig, sier politiinspektør Vegard Rødås i Oslo politidistrikt til adressa.no.

Stor innflytelse

Han bekrefter at politiet har fått støtteskrivet, og at denne gjennomgås for eventuelle merknader nå.

Både Polititets sikkerhetstjeneste og politiet vil flytte Krekar langt vekk fra Oslo. Blant annet begrunnes det med at de mener mullaen fortsatt er en farlig mann med stor innflytelse i ekstremistmiljøer.

Sist uke ble det kjent at advokat Meling fikk utsatt skrivingen av anken til i går grunnet stort arbeidspress.

- Er det viktig at det blir behandling neste uke?

- Det viktigste er at det blir gjort en grundig beslutning, sier Rødås.

Beslutningen forrige tirsdag om såkalt oppsettende virkning (at Krekar får bli i Oslo mens anken blir behandlet) ble tatt av samme dommer som forrige mandag konkluderte med at politiet har anledning til å tvangsflytte Krekar til Kyrksæterøra.

– Retten legger til grunn at det ikke vil ta lang tid før Borgarting lagmannsrett har tatt stilling til anken, skrev dommer Oddmund Svarteberg den gang.