Ifølge nettstedet Orkanger Vel dreier det seg om ei hanngaupe som skal være felt i Orkanger i Orkdal kommune i Sør-Trøndelag.

Adressa.no har vært i kontakt med medlemmer av jaktlaget som bekrefter opplysningene. De ønsker ikke å stå frem med navn.

Gaupa ble felt i Ustjårmarka, like vest for Orkanger sentrum rundt klokken ett. Jaktlaget besto av rundt ti personer i tillegg til hunder.

Fredet gaupefamilier

For noen uker siden ble det observert fire gauper bare få meter fra et boligfelt i Orkanger. Dette var snakk om en gaupefamilie, og ifølge jaktlaget skal det ikke være noen av disse gaupene som nå er felt.

En av medlemmene av jaktlaget presiserer at de på forhånd hadde pålagt seg selv å frede alle gaupefamilier under jakta, og at det kun ble jaktet på enkeltindivider.

Hadde fellingstillatelse

I Norge er det gitt fellingstillatelse på til sammen 87 gauper i jaktperioden som går fra februar til mars. Kommunene Orkdal, Skaun, Agdenes, Snillfjord, Meldal, Hemne og deler av Møre og Romsdal hadde fellingstillatelse på ei gaupe. Kvoten er nå brukt opp.

Totalt er det gitt fellingstillatelse på 22 gauper i region seks, som består av Sør-Trøndelag, Nord-Trøndelag og deler av Møre og Romsdal.