23-åringen ble selv lettere skadd i ulykken, som skjedde på E6 like nord for Åsen 27. mai 2013.

Nå må han møte i Inntrøndelag tingrett tiltalt for uaktsom bildrap og for uaktsom kjøring.

Det var Trønder-Avisa som først omtalte saken.

BAKGRUNN: Mann omkom i krasj på E6 ved Åsen

Mobilbruk vurderes til årsak

23-åringen var sjåfør av et vogntog, som ifølge tiltalen kom over i motsett kjørefelt i en høyresving. Vogntoget han kjørte krasjet i den møtende bilen, før det havnet av veien. 51-åringen som satt i i den møtende bilen døde i kollisjonen.

I tiltalen beskrives 23-åringen som uoppmerksom da kjøretøyet hans kom over i motsatt kjørefelt.

I en liste adressa.no har fått tilsendt fra Statens vegvesens ulykkesanalysegruppe (UAG) går det frem at de vurderer at mobilbruk hos føreren av vogntoget som avgjørende årsak til at ulykken kunne skje.

Denne listen hentet adressa.no inn da konklusjoner i flere ulykkesrapporter ble omtalt i fjor sommer. Listen bygger på konklusjonene i ulykkesrapportene.

- Mobilbruk vil være et tema i saken, sier politiadvokat Kåre Svepstad ved Nord-Trøndelag politidistrikt, som skal aktorere saken.

ADRESSA PLUSS: Derfor dør folk på nullvisjonsstrekningen

Nekter straffskyld

Han opplyser at det er statsadvokat Unni Sandøy som har tatt ut tiltale i saken, mens det er han som skal være aktor i retten. Derfor kjenner han foreløpig ikke til saken inngående.

Fra Trøndelag statsadvokatembeter får adressa.no opplyst at Sandøy er på ferie, og at hun derfor ikke er tilgjengelig for kommentar.

23-åringens forsvarer, Skjalg Røhne Halvorsen fra Norges Lastebileier-Forbund (NLF), opplyser til at hans klient ikke erkjenner straffskyld.

- Jeg ønsker ikke å forhåndsprosedere saken. Jeg vil argumentere for bakgrunnen til at han nekter straffskyld i retten, sier han til adressa.no.

- Husker ikke

Røhne Halvorsen ønsker heller ikke å kommentere påstandene om at mobilbruk skal ha vært årsak til ulykken.

Til Trønder-Avisa opplyser etterforskningsleder Tor Klevmo ved Levanger lensmannskontor at vogntogsjåføren ikke husker noe av hendelseforløpet.

– Siden han ikke husker, vil han heller ikke erkjenne straffskyld, sier Klevmo til avisa.

Rettsaken mot 23-åringen starter 16. juni i Inntrøndelag tingrett. Det er satt av tre dager til behandlingen av saken.

Vogntoget ble liggende utenfor veien etter dødskrasjen, hvor nå en 23-åring er tiltalt for uaktsomt bildrap. Foto: LEIF ARNE HOLME