En 16 år gammel gutt fikk flere kompliserte brudd i foten etter en akeulykke i Vassfjellet skisenter tirsdag. 16-åringen braste tvers gjennom sikkerhetsnettet i bunnen av bakken, og rett ned på parkeringsplassen.

- Han opplevde det som en veldig skremmende opplevelse, sier Thomas Johnsen, far til gutten.

Tirsdag kveld ble gutten operert ved St. Olavs hospital i Trondheim. Skadene han pådro seg var flere kompliserte brudd i foten, samt at foten gikk ut av ledd. 16-åringen venter på ny operasjon om en til to uker.

- Det går etter forholdene bra, men han har mye vondt. Han sover mest, og har veldig mye medisiner i kroppen, sier Johnsen.

Kunne gått verre

Avdelingsleder ved 16-åringens skole, Anna Olaidatter Olsen, mener sikkerheten var altfor dårlig, og at dette kunne gått veldig mye verre.

- Det er vanskelig å forstå at sikkerheten ikke er bedre enn at det kan få sånne utfall i anlegget. Jeg skulle forstått det om det hadde vært en kollisjon mellom akende, men ikke som følge av sikkerhetsnett i bunnen av bakken, som faktisk skal være en trygghet, sier Anna Olaidatter Olsen, avdelingsleder ved Skjetlein videregående skole.

God nok sikkerhet

- Sikkerheten her, er som på alle andre norske skisentre, ingen ting å sette fingeren på. Vi hadde besøk av Statens jernbanetilsyn for noen dager siden, og rapporten fra dem viseR ingen feil, sier operativ leder ved skisenteret, Per Eyvind Tellungen.

Ifølge Tellungen var det isete i bakken, og den øvre delen var stengt.

- Vi kunne selvfølgelig ha merket med skilt at øvre del var stengt. Men folk må bruke hodet sitt selv når de ser at heisen ikke er åpen, og at deler av bakken var veldig isete, sier han.