Politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til en frontkollisjon med to personbiler på fylkesvei 714 onsdag kveld. Ulykken skjedde i nærheten av Nordhammaren på Frøya. Det var like etter klokka 19.00 at brannvesenet meldte om ulykken på Twitter.

- Vi karakteriserer dette som en alvorlig ulykke. Det var tre involverte i hendelsen, sier operasjonsleder Wiktor Pedersen i Sør-Trøndelag politidistrikt.

En kvinnelig sjåfør i 50-årene og en mannlig sjåfør i 20-årene ble sendt til sykehus for videre behandling. En passasjer hos kvinnen kom uskadd fra ulykken.

Satt fasklemt

En kvinnelig fører ble sittende fastklemt i det ene kjøretøyet, mens den andre sjåføren var oppegående like etter ulykken.

- Vi jobber med å få ut en person fra ene bilen. Luftambulanse er på vei. Ulykken har skjedd i en 80-sone, sa brannmester Fred Mælen ved 110-sentralen i Sør-Trøndelag.

Klokka 19.45 skrev politiet på Twitter at den fastklemte føreren var frigjort, og hun fikk behandling på stedet.

Fylkesveien 714 ble stengt på grunn av bilberging melder Vegtrafikksentralen. Den ble åpnet igjen like etter klokka 21.00.

Sea King fraktet begge

Vakthavende lege på luftambulansen i Trondheim, Steinar Einvik, forteller at de ble sendt til ulykkesstedet.

- Like etterpå kom Sea King-helikopteret tilfeldigvis forbi, og det var mest praktisk at de tok med seg de to pasientene, sier han.

En kvinne og en mann ble fløyet til St. Olavs Hospital.

- Vi ga behandling til den ene pasienten før hun ble fløyet vekk. Det var ingen antydning til alvorlig personskade, og jeg vil karakterisere begge pasientene som moderat skadd, sier Einvik.

Pasientene ble etter ulykken fraktet om lag én kilometer vekk fra selve ulykkesstedet.

- Det var fordi det var bedre landingsforhold. Det var snøvær og en del lokale byger, forteller Einvik.

Mistenker ruskjøring

Politiet forteller at de mistenker ruskjøring av den mannlige sjåføren.

- Ulykken skjedde i en 80-sone. Årsaken er for tidlig å si noe om, sier operasjonsleder Pedersen.

Begge de skadde er opprinnelig fra Øst-Europa, men bor på Frøya.

- Det er rutinemessig tatt blodprøve av begge førerne, og førerkortet til den mannlige sjåføren vil bli beslaglagt, sier Pedersen.