I Norge er det rundt 35 spansk galgo-hunder og ti av disse bor på Kennel Rabilargo på Melhus. Marit Stene har drevet med oppdrett av den sjeldne mynderasen siden 1999. Sammen med samboer Sven Erik Bjørnewall har de sendt valper halve jorda rundt.

- Fra før av har vi solgt til Japan, Nederland, Tyskland og Italia. Forrige helg sendte vi en valp til Ohio i USA. Det er første gang vi sender en hund til Amerika, sier Bjørnewall.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Lite penger i denne oppdretten

Åtte måneder gamle Esteban fikk en lang reise før han kom til sitt nye hjem. Først kjørte samboerparet ham til Malmö, før han ble fløyet til Ohio. En kvinne som skulle reise over med andre hunder, tok også med seg Esteban over Atlanterhavet.

- Populariteten til rasen er stigende, og stadig flere får øynene opp for denne rasen. Den er veldig behagelig å være sammen med, og har få arvelige sykdommer. Det er ikke så mye penger involvert, det er stort sett utgifter, humrer Bjørnewall.

De nye eierne punget ut rundt 11-12 000 norske kroner for Esteban.

- Det er absolutt ikke en av de dyreste rasehundene. Vi driver med denne rasen fordi vi synes det er veldig spennende å drive oppdrett på den. Vi brenner for denne gamle mynderasen, sier Bjørnewall.

Seks valper solgt

Ifølge ham ble rasen omtrent utryddet under den spanske borgerkrigen, mens nå har man klart å få opp antallet. Den er spesielt populær i hjemlandet Spania, men ellers er den ganske sjelden.

- Den regnes som en god familiehund, forteller oppdretteren.

Esteban ble født sammen med åtte søsken, og allerede er seks av valpene solgt.

- Bortsett fra Esteban er resten solgt til norske eiere. De amerikanske kjøperne tok kontakt med oss. Det kan hende de har fått tips fra andre oppdrettere i Europa, sier Bjørnewall.

Marit Stene og Sven Erik Bjørnewall elsker å drive oppdrett av spansk galgo. Foto: privat