Tore Johansen og gruppa hans Travellin' Strawberries ble landskjent da adventsserien «The Julekalender» gikk. Da spilte Johansen Gjertrud. Nå er han klar for nye oppgaver i lokalpolitikken i Melhus. Nylig ble Høyres varaordfører, Sigmund Gråbak, vraket i nominasjonen foran neste valg og slått med knapp margin av Stine Estenstad. Da tok Johansen kontakt med Gråbak for å høre om han kunne tenke seg å stille på Melhuslista. Og det kunne han.

– Vi er ikke enige om så mye, men det er viktig å ha med noen som vet hvordan ting fungerer. Så får vi ta kranglene internt. Vi blir noen fine nisser, humrer Johansen på telefonen mens han går tur med hundene i nærområdet.

Engasjert i nærområdet

Det er nettopp nærområdet som har fått Johansen til å engasjere seg. Spesielt utbyggingen på Øysand bekymrer, både boligbyggingen og industriutbyggingen.

–Jeg er opptatt av at det skal bygges litt mer nennsomt. Bønder har ikke akkurat estetisk sans, flirer Johansen - som altså likevel har slått seg på lag med bonden Gråbak.

Han peker på friluftsmuligheter som bør utnyttes bedre. Og Johansen er opptatt av å få et kulturhus til kommunen.

–Jeg er det kulturelle alibiet på lista, antar jeg. Og kulturhus må vi ha. Men ikke i sentrum. Det må gjøres i samarbeid med Trøndertun - folkehøgskolen. Det blir en vinnvinn-situasjon for alle parter, forklarer han.

Johansen ble selv satt opp på Høyre-lista, men likte det dårlig. Han ønsker å stå fritt. Han anslår at kandidatene på Melhuslista skal finne en fem-seks-syv saker de kan bli enige om - og så vil representantene stå fritt i de andre spørsmålene. For å stille liste kreves det ca 230 underskrifter, og det har de fått, med god margin. Hvem de andre på lista blir, vil Johansen komme tilbake til.

Kvinneproblem

Ennå sliter de med å få tak i nok kvinner.

–Det er vanskelig det der, men veldig viktig. De er jo halve befolkningen. Men de er mer beskjedne, eller kanskje mer realistiske på egne vegne enn vi er, innser spillemannen.

–Hvem skal stå på førsteplass - blir det du eller Gråbak?

–Det blir mæ, det vet du, ha ha. Nei, det er vi ikke blitt enige om ennå.

–Hva er ambisjonen på vegne av lista?

–Jeg kan ikke love et politisk jordskjelv. Men det hadde vært morsomt å komme på vippen, da!