- Noe av det sentrale i denne saken er at handlingen er begått med anvendelse av gift og at dette er en hendelse som har foregått over tid, sa aktor i saken, statsadvokat Kaja Strandjord, i sin prosedyre i Sør-Trøndelag tingrett.

Hun la i retten ned en påstand om sju år ubetinget fengsel for mannen som er tiltalt for å ha gitt en gravid kvinne abortfremkallende midler ved to anledninger i fjor.

- Lett å skaffe seg stoffer

Strandjord sa i sin prosedyre at allmennpreventive hensyn burde føre til strengere straff.

- Denne saken viser at det er lett å skaffe seg giftstoffer på internett i dag. Slike stoffer som er brukt i denne saken er strengt regulert i Norge i dag, men internett gjør de lett tilgjengelig, sa Strandjord.

Planlagt handling

Hun påpekte også at handlingen har vært planlagt over tid.

- Han har importert disse stoffene. Alt er nøye, kynisk planlagt. Han leser om knusing av piller og gir fornærmede drikke med abortpiller. Det viser hvor godt planlagt denne handlingen er, sa Strandjord.

Mannen er tiltalt for å ha gitt en gravid kvinne abortpiller ved to anledninger i fjor. Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 231 og paragraf 245. Det er det første tiltalepunktet, som handler om å forårsake «betydelig skade på legeme eller helbred» under særdeles skjerpende omstendigheter, som er det mest alvorlige.

Bistandsadvokat Mette Skoklefald la ned en påstand om 300 000 kroner i erstatning til fornærmede.

Angrer

25-åringen erkjente i retten i går at han hadde gitt den fornærmede abortpiller slik at hun aborterte da hun var 12 uker gravid. I retten uttrykte den tiltalte anger for det han har gjort.

- Jeg angrer forferdelig på det jeg har gjort, men det er for seint å forandre handlingene mine. Jeg må ta straffen min, sa mannen i tingretten.

Forsvarer Tore Angen mener aktors påstand er for streng og la ned påstand om at tiltalte måtte anses på mildeste måte.

- Jeg mener at det er helt feil å avsi en dom på sju år, spesielt med hensyn til at han har tilstått og at han har et barn fra før som han har omsorg for, sa Angen.

- Store smerter

En venninne av den fornærmede kvinnen forklarte seg i retten. Hun var til stede samme kveld som kvinnen hadde fått de abortfremkallende midlene.

- Hun lå og krøket seg i sofaen. Han hadde store smerter og var redd for at hun skulle dø, sa kvinnen.

Dom i saken foreligger 17. mars.