- Ja, jeg kunne ha dødd. Men takket være at jeg sa fra om at jeg hadde smerter i arma, ble feilen oppdaget og jeg berget livet. Det var i siste liten. Det var selvsagt hell i uhellet, sier kvinnen til Avisa Sør-Trøndelag.

Hjerneskade

Kvinnen, som vil være anonym, måtte ta keisersnitt i august 2009, og det ble satt inn infusjonskanyle i hennes venstre arm. En feil gjorde at luft gikk intravenøst gjennom en slange, og kvinnen ble påført hjerneskade, fikk nedsatt syn og nedsatt bevegelighet.

Hun fødte en velskapt gutt på Orkdal sjukehus, men søkte erstatning for skadene hun selv var påført. Norsk pasientskadeerstatning (NPE) utbetalte høsten 2010 3,1 millioner kroner til kvinnen, et beløp som var langt under det hun mente var en tilstrekkelig erstatning.

I fjor sommer stevnet hun Pasientskadenemnda (PSN), og Sør-Trøndelag tingrett ga i februar kvinnen medhold på de fleste punkter. Dermed ble hun ble tilkjent nye tre millioner.

Dommen er nå rettskraftig etter at PSN ikke vil anke tingrettens dom.

- Stor belastning

– Jeg er glad for at det hele er over. Det har vært en stor belastning å stå midt oppi et erstatningsoppgjør med de skadene jeg ble påført, og med en sønn som fikk en helt feil start på livet med ei mor som var svært syk, sier kvinnen til avisen.

Hun legger til at hun selvfølgelig aller helst ville sett at fødselen gikk som normalt, og at hun hadde sluppet et slikt hendelsesforløp.

- Men det som skjedde, det skjedde, og da må jeg si meg tilfreds med det utfallet saken fikk, sier hun.