- Naturvernforbundet er svært tilfreds med at rovviltnemnda i region seks har vedtatt å opprettholde Forollhogna som yngleområde for jerv med de nåværende grenser, sier leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet.

Rovviltnemnda hadde møte på Scandic Hell Hotell i Stjørdal torsdag og fredag, der var Per Flatberg og Øystein Folden til stede på vegne av Naturvernforbundet.

- Vi går sterkt imot at rovviltnemnda velger å ta ut Forollhogna som yngleområde for jerv, sa Flatberg i forkant av møtet.

John Linnell fra Norsk institutt for naturforskning (NINA) presenterer utredningen om konsekvensene med å ta ut Forollhogna som yngleområde for jerv

På oppdrag fra rovviltnemnda har NINA, Bioforsk og Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) utredet endringer i yngleområdene for bjørn og jerv, og blant annet vurdert mulighetene for økt beitebruk og matproduksjon i Forollhogna med en jervefri sone der.

Naturvernforbundets motstand mot et slikt vedtak er først og fremst begrunnet med hensynet til konsekvensene for kjerneområdene for sørsamisk reindrift i Sør-Trøndelag.

- Å ta ut Forollhogna som yngleområde for jerv ville føre til større belastning for reindrifta og sauenæringa i resten av yngleområdet i Sør- Trøndelag.

Haltbrekken sier han også er fornøyd med at det legges opp til en helhetlig jerveforvaltning i Sør- Norge. NINA har rådet om at det bør tas en større og mer helhetlig vurdering av jervesoneringen i hele Sør-Norge, en anbefaling Naturvernforbundet har stilt seg bak.

Leder Lars Haltbrekken i Naturvernforbundet er svært tilfreds med rovviltnemndas vedtak Foto: Karl H. Brox, Adresseavisen