Lasteskipet «Scan Master» gikk på grunn utenfor Hemnskjela i Snillfjord natt til søndag.

Ingen av mannskapet på seks ble skadet, og det oppsto heller ingen lekkasjer. Men skipet har 670 tonn flytende fiskeavfall i lasten. Derfor må det tømmes før sleping kan bli aktuelt.

Lossing har begynt

Planen var lenge å pumpe fiskeavfallet over i tankbiler, men dårlig vei satte en stopper for dette. Nå pumpes lasten over i fiskefrakteskipet «Hedda», som har ankret opp like ved.

- Lossinga har nå nettopp begynt. Det er litt småkomplisert i starten, så vi er nok skikkelig i gang først om noen timer. Jeg vet ikke om vi blir ferdige i løpet av natta, sier skipsfører Paul Myhre i taubåten «Abramis».

Fiskefrakteskipet «Hedda» er betydelig mindre enn «Scan Master», noe som gjør at skipet må gå to turer for å få med seg det meste av fiskeavfallet.

- Har litt tidspress

- Det er sikrest om båten er helt tom når vi begynner tauing, sier Myhre.

Rederiet Grøntvedt Shipping AS kjemper mot klokka. Høyvannet blir 16 centimeter lavere fra i dag til i morgen, og fredag vil floa være 53 centimeter lavere enn i dag. Først søndag 5. april vil høyvannet være på det maksimale neste gang.

- Vi har litt tidspress, ja. Men når vi tømmer båten så blir den lettere, og det hjelper oss selv om tidevannet faller, sier Myhre.