– Men med utsikter til fint påskevær og flotte skiforhold vokser pågangen raskt.

Det sier salgs- og markedssjef Hilde Myhren i Destinasjon Røros og direktør ved Skifer Hotel i Oppdal Erik Sæther til Adresseavisen. De forteller at så godt som alle hoteller melder om stor og voksende pågang etter ledige rom, særlig fra onsdag før skjærtorsdag og resten av påskeuken.

– Påskebookingen er langt bedre enn i fjor. Vi har fullt hus siste del av påske, men godt med rom i første del av påsken. Men det fylles opp i takt med de stadig bedre værmeldingene, sier Sæther.

– Om man vil bo litt utenfor Røros sentrum, er det fortsatt bra kapasitet både på Vauldalen Fjellhotell og Nordpå Hotell i Aunegrenda. Vi har fortsatt en del ledige utleiehytter også, men det generelle bildet er at det nå begynner å tetne seg til over hele linja, spesielt fra skjærtorsdag og resten av påskeuken, sier Myhren.

Bare små rom igjen

Det meldes om gode snøforhold i Oppdal- og Rørostraktene, både for de som trives på bortoverski og ikke minst i alpinbakkene i Oppdal, Hummelfjell og Holtålen. Kombinasjonen nysnø og kalde netter gir utsikter til flott skiføre gjennom hele påsken. Det meldes om silkeføre flere steder, blant annet i Trollheimen.

– Vi har allerede over 90 prosent belegg i påsken og er slik sett allerede godt fornøyd. Vi har flest ledige rom i palmehelgen, fordi vi ikke har S-T Cup på ski som vanlig på Røros denne helgen, sier hotellsjef Sara Forseilus ved Røros Hotell.

Hun forteller at det største problemet nå er at etterspørselen etter familierom er langt større enn kapasiteten.

– Vi har nå bare har små rom igjen for påsken. Derfor går vi ut med spesielle tilbud til familier som ønsker å bestille et ekstra rom for å få plass til alle, eller som eventuelt er villige til å bo tett sammen med en ekstra seng eller to til de minste, sier hun.

Røros Hotell driver også Vertshuset Røros og Erzsceidergaarden hotell, hvor det fortsatt finnes ledig kapasitet.

Fin vintersesong

Hotellene både i Oppdal og Røros har hatt en fin vintersesong.

– De tre første månedene i 2015 har vi hatt 13 700 gjestedøgn mot 11 678 på samme tid i fjor. Dette gir en beleggsutnyttelse på 60 prosent i år. Antall romdøgn har i perioden økt med 23 prosent i forhold til i fjor. Det er vi godt fornøyd med, sier Sæther ved Skifer Hotel.

Fra 1. januar ble også gamle Oppdal Turisthotell gjenåpnet, som et "lei ditt eget hotell"-konsept, hvor kunden disponerer alt areal i hotellet.

– Vi holder åpent siste del av påsken fra 1.april til første påskedag, og har bra tilgang på booking. Vi er et godt supplement til Skifer Hotel, sier Øivind Carstens ved Oppdal Turisthotell.

Nye toner ved Oppdal Turisthotel. Nå er det Øyvind Carstens som sitter bak pianoet - og investor Lars Wenaas som eier den gamle hotellbygningen, som nå er åpnet igjen for hotelldrift. Foto: Ludvig Killingberg
Skiføre: Litt nysnø, sammen med kalde netter, borger for at det kan bli fine skiforhold gjennom hele påsken. Foto: GEIR TØNSET