Malvik-gutten Petter Remen Hanssen ble sammen med sine kompiser, Crister Aalberg Næss fra Bergen og Andreas Heggdal fra Ørsta, hedret med diplom fra Norges Livredningsselskap etter at de i fjor vår reddet en mann i 40-årene fra drukningsdøden.

Den dramatiske episoden fant sted i fjor vår. Tidligere Adressa-journalist, Petter Remen Hanssen forteller at de tre kompisene bodde i Sandgata og hadde der tilgang på en bitte liten balkong som de ville prøve ut sammen med årets første vårsolstråler. De satte seg til rette med ullgenser og observerte en tydelig beruset mann ved kanalen. Så ser de at han beveger seg på yttersiden av gelenderet, og plutselig faller han bare i vannet.

Les mer: Har rykket ut til urban bading 17 ganger

– Var på vei under

– Vi ble litt satt ut helt med en gang, men så la vi på sprang ned, mens vi ringte politiet. De tok ikke telefonen, så vi ringte brannvesenet og ba dem varsle politiet.

Bare tre uker før hendelsen hadde en annen person omkommet i kanalen.

– Området der han falt er avstengt, men heldigvis lyktes vi med å hoppe de meterne som skulle til for å komme over til brygga. Han var allerede på vei ned, med hodet under vannet, husker Remen Hanssen.

Les mer: Mann satte fast i Blomsterbrua

De tre kompisene klarte å få mannen opp. Han var svært nedkjølt, og delvis bevisstløs, så de tok av han klærne og kledde på han sine egne. Mannen var fortsatt så full og nedkjølt at han verken klarte å snakke eller gå. Politiet kom like etter.

Fint å få heder

Nesten ett år etter blir de tre gjort stas på av livredningsselskapet.

– Det var egentlig litt fint å høre at det ble satt ord på. At vi hadde reddet et liv.

– Vet du hvem du reddet?

– Nei. Jeg tror ikke han var etnisk norsk, heller finsk eller svensk. Hadde vi ikke tilfeldigvis sett han fra balkongen, ville det ikke gått bra. Han ville nok ha blitt tatt av strømmen. To minutter til, og han hadde nok vært under, tror Remen Hanssen.

Hedringsseremonien fant sted i Lillestrøm i forbindelse med messen «Sjøen for alle». Tilstede under hedringen var også ordfører Knut Sjøvoll fra Malvik kommune.

Les mer: Fulle ungdommer hopper i vannet