- Trafikken har gått greit, men resultatene viser både litt ruskjøring og fartsoverskridelser. Det forteller at det er risikovillige førere ute på veiene og gjør det utrygt, sier Per Einar Hollum, distriktsleder i UP i Midt-Norge.

Fredag startet påskeutfarten, og i løpet av de tre første påskedagene har UP vært flere steder i regionen.

Les også: På disse stedene står UP i påsken

- Luke bort slike førere

- Fredag var vi blant annet på fylkesvei 62 i Nordmøre, E39, E6 sørover, og fylkesvei 710 mot Agdenes. Det resulterte i 39 forenklede forelegg, én rusfører og én anmeldelse for kjøring uten gyldig førerkort. Selve utfarten var ganske moderat, og det meldes om fin kjøring, sier Hollum.

Men fin kjøring var det ikke fylkesvei 707, Leinstrandvegen på Leinstrand lørdag. Der ble fem førerkort beslaglagt i 60-sonen, hvor den høyeste målingen var på hele 133 km/t.

- Det er ganske ekstremt. Men det er opp til påtalemyndigheten å komme med reaksjoner etter den alvorlige overtredelsen. Uansett er det viktig at vi får slike førere bort fra trafikken, sier han.

Dagen derpå-promille

I tillegg ble det skrevet ut elleve forenklede forelegg på den kontrollen.

- Lørdag og søndag hadde vi spredte ruskontroller i Trondheim. Totalt ble seks førere tatt for ruskjøring. Det handler om lavpromille, og de fleste er dagen derpå-promille. Det skal lite til før det er promille på over 0,2, så det må folk huske på når de koser seg utover kvelden og natta, sier Hollum.

UP vil fortsette med sin tilstedeværelse utover i påska.

- Vi er på hovedfartsårene, og spesielt vil vi være på vakt onsdag og torsdag, samt i slutten av påska, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter