Det har lenge eksistert spenning om Miljøpartiet De Grønne eller SV var det partiet som klarte flest lister foran høstens kommunevalg.

I Sør-Trøndelag ble løpet nesten likt. 14 SV lister, og to felleslister, mens MDG klarte å få på plass sin 15. liste 11 minutter før fristen tirsdag formiddag. Dermed blir det også MDG-liste i Hemne kommune også.

SVs stortingsrepresentant fra Sør-Trøndelag, Snorre Valen, er fornøyd med innsatsen partiapparatet har lagt ned de siste ukene for å få på plass nok SVere til å danne lister i så mange kommuner som mulig. Partiet har helt siden foran stortingsvalget i 2011 slitt med sviktende velgeroppslutning og medlemsflukt.

Lyktes ikke i Oppdal

– Nasjonalt ligger vi litt bak antallet ved valget i 2011, men foran valget i 1999. Det så litt stygt ut en periode, men hard jobbing viser at vi klarte å nå målet. I Sør-Trøndelag klarte vi ikke liste i Oppdal, men fikk på plass en ny liste i Bjugn. Dermed blir det samme antall kommunelister i år som ved forrige valg, sier Valen.

I Sør-Trøndelag blir det rene SV-lister i Holtålen, Trondheim, Hitra, Frøya, Ørland, Rissa, Bjugn, Orkdal, Røros, Melhus, Skaun, Klæbu, Malvik og Selbu. I tillegg samarbeider Ap og SV om liste i Tydal, mens Rødt og SV samarbeider i Midtre Gauldal.

I Nord-Trøndelag stiller SV liste i Flatanger, Nærøy, Leka, Steinkjer, Namsos, Meråker, Stjørdal, Frosta, Leksvik, Levanger, Verdal, Snåsa, Namsskogan, Grong, Overhalla, Vikna og Inderøy.

Fint med De Grønne

Snorre Valen ser ikke på Miljøpartiet De Grønne som en konkurrent rundt om i kommunene ved valget, og synes det er hyggelig at partiet klarer å stille liste i 15 sørtrønderske kommuner.

–SV og MDG samarbeider veldig godt, det viser blant annet politikken i Trondheim. Vi ser på tallene og de viser at vi ikke utveksler særlig mange velgere. Derfor er det fint for oss at MDG gjør det bra, og får inn folk i mange kommunestyrer. Det vil gi mer fokus på miljøsaker over hele landet, og det er jeg glad for, sier Valen.

Flere SV-lister enn grønne

Konkurransen mellom SV og MDG om hvem som klarte lister i flest kommuner har opptatt mange de siste ukene. Nå er det klart at SV stiller til valg i 271 av landets 428 kommuner. MDG klarte 207 kommunelister. I tillegg samarbeider SV lokalt med flere andre partier om felleslister i ni kommuner, mens MDG har et uttalt mål om bare å stille egne lister.