1. april er den store spøkedagen. Som vanlig har flere medier og andre latt kreativiteten løpe løpsk, og laget saker som er for gode (eller dårlige) til å være sanne.

Leser du videre nå får du se et knippe av dagens aprilspøker som er laget.

Feil med laser

Nå må du ha førerkort for sykkel. Det er avisa Sør-Trøndelag som melder dette i dag.

Avisa skriver at det er EØS-direktiv nummer 3 som tvinger syklende på offentlig vei til å ta førerprøve. Direktivet gjelder alle steder i landet som har bystatus, og vil derfor slå inn for fullt i Orkdal. Opplæringa vil koste cirka 4000 kroner.

Trønderavisa har «avslørt» feil med en laser fra Verdal lensmannskontor. Den målte for høy fart.

- Folk som har blitt ilagt for høye forelegg vil få penger tilbake, mens folk som feilaktig har blitt fratatt lappen vil få den tilbake, sier laser-ansvarlig Rune Nilsen i Nord-Trøndelag politidistrikt.

- Halvere antall bussholdeplasser

Side2.no skriver at NSB ruller ut sjekketjeneste i sin reiseapp. NSB har nemlig lagt inn et nytt valg når du bestiller billetten din på mobiltelefon, hvor du kan huke av for om du er singel, alder og kjønn, og hvilket kjønn du er interessert i.

– Dette har vært et ønske fra flere av våre reisende, sier digitalsjef Truls Erik Nielsen i NSB til nettsiden.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik har på sin egen blogg sak om at Fylkeskommunen nå samarbeider med AtB for å halvere antallet bussholdeplasser i Sør-Trøndelag. Tiltaket skal både øke hastigheten på rutene, spare penger, men også øke folkehelsen siden flere må gå litt lenger til holdeplassen.

- For å gjøre bussen mer attraktiv enn bil, er det nødvendig å gjøre flere ruter raskere, sier Tore O. Sandvik.

Som kjent har fylkeskommunen bedt AtB om å spare 80 millioner kroner inneværende år. Å halvere rutene innebærer færre holdeplasser å vedlikeholde, og færre stopp og start for bussene, slik at tiltaket også vil gi innsparinger.

Domingo og Tellefsen

På Nidarosdomens Guttekor sin Facebook-side meldes det at Arve Tellefsen og Plácido Domingo skal være med i julekonsert med Nidarosdomens Guttekor.

- Etter lang planleggingstid er vi stolte å endelig kunne annonsere årets aller største konsertopplevelse, heter det  på Facebook-siden deres.

Følg Adresseavisen på Instagram

Lik adressa.no på Facebook

Følg Adresseavisen på Twitter

Helland tar pause

Fra sportens verden er det flere «artigheter».

RBK.no har denne som aprilspøk: Helland tar pause.

Kantspilleren sier i et intervju med nettstedet at han er mett av fotball, og tar pause på ubestemt tid.

- Vi har trent utrolig mye denne vinteren, og plutselig sa det bare stopp. Jeg har tenkt på dette en ukes tid, men jeg måtte bare si fra før jeg gikk helt i kjelleren, forteller Helland, som nå reiser til Bali for å realisere seg selv, og studere buddhismen.

Trener Kåre Ingebrigtsen tok beskjeden med fatning.

- Det er ikke annet å gjøre enn å ha respekt for avgjørelsen Pål har tatt. Så får vi håpe at han er tilbake på banen så snart som mulig. Vi har jo visst at noe var i emning, tok grep og hentet inn Liam Henderson, sier Ingebrigtsen.

BT Arena

I tillegg kan du kose deg med disse:

* Martin Ødegaard lånes ut til Vålerenga, skriver sporten.com

* Bergens Tidende melder at Brann selger stadionnavnet til nettopp BT. Dermed blir navnet BT Arena.

* Sunnmørsposten melder at Leke James (Aalesund-spiss) ble solgt til erkerival Molde rett før overgangsvinduet stengte tirsdag kveld. Etter Mushaga Bakengas skade la Molde masse penger på bordet for å sikre seg spissen.

Dragene kommer

Fra forskerverden tar vi med disse:

Forskere ved Cern mener at de har funnet bevis for at «the force» finnes. For Starwars-fans er nok det årets aprilspøk.

Forskning.no slår til med denne: Dragene fantes, ifølge ny forskning. Og det er grunn til å tro at de vil komme ut av langvarig dvale snart, på grunn av global oppvarming.

Har du fått med deg Adresseavisens aprilspøk? Hvis ikke finner du den ved å klikke her