Imellom januar og november 2014 fikk Spesialenheten i Midt-Norge og Nord-Norge 161 saker på blokka. 160 av dem ble henlagt eller avvist.

Her er den ene saken som ikke ble henlagt av Spesialenheten fjor.

Anklaget for å ha brutt taushetsplikt

Fornærmede i saken er eks-kjæresten til en kvinne, som nå er samboer med en politimann. Fornærmede og kvinnen har to barn sammen fra det tidligere forholdet.

Fornærmede ble tatt for besittelse av hasj etter at politimannen og eks-kjæresten ble sammen. Kort tid etter hendelsen ringte politimannen til fornærmede for å høre hvordan det gikk med ham.

Dette skal ha skjedd flere ganger, ifølge fornærmede. Samboeren til politimannen konfronterte ham også med opplysninger som han mente måtte komme fra politimannen.

Søkte opp mannen flere ganger

Spesialenheten hentet informasjon fra politimannens søk i politiregistrene.

Det viste seg at han flere ganger i løpet av en treårsperiode hadde søkt opp samboerens ekskjæreste.

Ifølge politimannen gjorde han det for å se hans mannens tilstand før han skulle ha samvær med barna.

Politimannen erkjente ikke å ha brutt taushetsplikten, og forklarte at han ikke hadde brakt opplysninger fra registrene til samboeren.

10 000 kroner

Selv om politimannen forklarte at registersnokingen var gjort med gode intensjoner, så falt det utenfor det som blir karakterisert som tjenestebehov, skriver Spesialenheten.

Et enkeltsøk uten tjenestebehov er ikke nødvendigvis straffbart, men Spesialenheten la vekt på at politimannen hadde søkt opp fornærmede over flere år og søkt opp opplysninger som gjør at han har brutt sin tjenestplikt. En slik opptreden er straffbar, skriver Spesialenheten.

Politimannen fikk 10 000 kroner i forelegg for misbruk av politiets registre. Han vedtok forelegget.