Norsk design- og arkitektursenter skriver på sine hjemmesider at det er designbransjens største utmerkelse som deles ut til designbyrå og bedrift som har samarbeidet om et innovativt prosjekt.

I år fikk hoftebeskytteren «HiP» fra Protex i Ålen som ble «Merket for god design» under Designdagen i Oslo.

- En merkedag

- Det å få merket for god design gjør 15. april til en merkedag for oss i Protex. Hoftebeskytteren HiP er et viktig skritt på veien fra å være underleverandør til å bli en leverandør av egne merkevarer, skier administrerende direktør Margrethe Engan Gjære i en pressemelding.

Hoftebeskytteren får skryt av juryen for et innovativt produkt, som hjelpemiddelkategorien og flytter det inn i sports- og livsstilssegmentet.

- Veldig stolt

Protex AS er bedriften bak produktet. Designet står SINTEF Teknologi og samfunn, avdeling helse, for.

- Dette er en dag som gjør meg veldig stolt. Protex er sett fra mitt syn en foregangsbedrift som andre små og mellomstore tekobedrifter kan lære mye av. De er innovative, våger å tenke nytt hele tiden og lykkes med det de gjør i et krevende marked, sier Hilde Færevik, PhD. og forskningsleder ved SINTEF Teknologi og Samfunn i pressemeldingen.

Trønder på epleslang fikk hederspris

Stina Melkstavik fra Trondheim og medgründerne Runa Klock og Anne Dubra fra selskapet Epleslang danket ut kjente navn som NRK og Jøtul under Designdagen.

De stakk av med Hedersprisen for god design.  Det er Norges fremste utmerkelse som gis til både bedrifter og designere for innovative designprosjekter, skriver Norsk design- og arkitektursenter.

Selskapet lager eplemost av nedfallsfrukt. Emballasjen er laget av Dinamo og får skryt av juryen for et unikt, organisk uttrykk.

Eplemost fikk Hedersprisen under Designdagen. Foto: pressefoto