Onsdag la Olden ut blogginnlegget hvor hun forteller om hvordan det er å leve med ADHD i dagens samfunn. Diagnosen har gitt henne drivkraft til å være aktiv i mange prosjekt. Hun har blant annet gitt ut flere plater, drevet med fitness på konkurransenivå, turnert i både inn- og utland med musikken sin, og fikk i 2007 Ukeadressas Hedresrose. Hun har aldri hatt problem med å skille seg ut, men Olden sier det ikke har vært enkelt i en liten bygd.

– Siden jeg er ganske en kjent person i lokalmiljøet, har folk gjerne sterke meninger om meg og liker ikke at jeg skiller meg ut. For meg er det nødvendig å sette energien min i et spennende prosjekt og leve i et høyt tempo, hvis jeg ikke gjør det går ADHD-motoren min til angrep på meg. Likevel har jeg levd A4-livet de siste to årene, og merker det er vondt å disiplinere meg etter samfunnets normer, sier Olden.

Redd for å bli stemplet

For ti år siden fikk Olden diagnosen, og siden den gang har bare hennes nærmeste visst om tilstanden. Tabu rundt ADHD og jantelov på bygda har vært en av grunnene til at hun ikke har turt å fortelle om diagnosen sin.

– Jeg har vært redd for å bli stemplet som hun med ADHD, og ikke som Lise Olden, forteller hun.

Les også: Barn med ADHD bør prøve ut flere medisiner

Mange kommentarer

Blogginnlegget har til nå blitt lest av over 10. 000 personer.

– Jeg ønsker å oppnå forståelse og aksept for personer med ADHD. Hvis flere tør å si høyt hvordan det er å ha diagnosen, er det enklere for de rundt oss å forstå hva det vil si å ha ADHD. Samtidig kan flere unge finne trøst i å vite at vi er flere om å ha diagnosen, forteller Olden, som for tiden bor på Ørlandet.

Olden har allerede fått mange tilbakemeldinger, og er overveldet over responsen fra kjente og ukjente.

– Det er mange foreldre som har sagt at innlegget forklarer enkelt hvordan diagnosen er. Jeg har aldri fått så mange kommentarer på et innlegg jeg har lagt ut på bloggen. Man glemmer litt hvor raskt innlegg kan bli delt på sosiale medier, forteller hun.

Les også: Søvn og psykisk helse hos barn henger sammen

Aktiv: Lise Olden har blant annet vært på turné i USA, og spilt hovedrollen i Wich Witch sammen med Jahn Teigen. Foto: Morten Granhaug