Ansettelsen skjer førstkommende mandag i et ekstraordinært styremøte.

Slørdahl har vært medisinsk dekan ved det medisinske fakultet ved NTNU siden 1. oktober 2005. Han er spesialist i indremedisin og hjertesykdommer. Slørdahl er sjefen til nobelprisvinnerne May-Britt og Edvard Moser.

Slørdahl vil nå ta over den svært utfordrende situasjonen i Helse Midt etter at Trond Michael Andersen i praksis ble sparket som toppsjef bare etter ett år i stillingen. Slørdahl var en av de heteste kandidatene til stillingen etter at nåværende NTNU-rektor, Gunnar Bovim, sluttet i 2013.

Den vanskeligste saken Slørdahl må takle er byggingen av nytt sykehus i Helse Møre og Romsdal, som er den delen av foretaket som også sliter tyngst økonomisk.

NTNU-rektor Gunnar Bovim synes det er synd å miste en dyktig kollega.

–Hvis det blir slik det ser ut, er det svært beklagelig for NTNU. Men det er bra for Stig og for Helse Midt, sier den tidligere toppsjefen.

–Helse Midt trenger en erfaren toppleder som har stor forståelse for helsepolitiske spørsmål, og som samtidig kan god drift. Begge deler kan Stig Slørdahl ivareta. Det er heller ingen ulempe å ha bakgrunn fra klinisk medisin for å være i god dialog med fagmiljøene.

–Og så er han fra Kristiansund. Blir det ny lokalisering av sykehuset i Møre og Romsdal nå?

–Ha ha. Den saken er avgjort. Men det er ingen ulempe å kjenne Møre og Romsdal godt, som han gjør.

–Hva må han få til?

–Han må få til god drift i Helse Møre og Romsdal, slik at de har råd å bygge sykehus. Han må lykkes med et stort IKT-prosjekt. Og han må ivareta Helse Midt-Norges plass i nasjonens helsetjeneste og sikre et godt helsetilbud til pasientene.

–Du sa at god drift er viktig. Men det er vel andre problemer i Møre og Romsdal også?

–Dette henger sammen. Får du til god drift, har man lyktes med å få til en kulturendring til en felles kultur.

–Så nå går han fra Nobel til....?

–Ja. Det blir sånn sett en annen hverdag som toppsjef i Helse Midt. Men veien frem til Nobel var også hardt arbeid, understreker Bovim.