Edvard og May-Britt Moser er på en imponerende turne i USA akkurat nå. I helga som var ble de valgt inn som nye medlemmer i den prestisjefylte eldste akademiske foreningen i USA, som ble grunnlagt av den store oppfinneren og aktivisten Benjamin Franklin i 1743.

Les også: Moser og Benjamin

Nå holder de foredrag på Harvard. Men tar seg likevel tid til å svare på hvordan det blir å miste sjefen. 10. august slutter medisinsk dekan ved NTNU, Stig Slørdahl, og blir i stedet sjef i Helse Midt.

Les også: Kona lurte på hva jeg tenkte på

Slørdahl har vært sjef på medisinsk fakultet i hele ti år. Selv sier han at hans rolle har vært å sørge for at Edvard og May Britt Moser har vært lykkelige i Trondheim. Overfor Adressa.no er May Britt Moser tydelig på hva han har betydd for dem. «Stig har vært absolutt essensiell i å bygge opp miljøet vårt og har fungert som en god sjef med integritet og omtanke», skriver hun, før hun fortsetter:

«Vi vil savne han som sjef slik at det gjør vondt», skriver hun - før hun heldigvis har et men:

«Men jeg er så sikker på at han vil gjøre en super jobb i Helse Midt at det er en trøst».

Disse lykkeønskingene kan Slørdahl trenge. I dag var helseminister Bent Høie på reise i Møre og Romsdal. Han ble møtt med sterke protester av leger som mener Molde-sykehuset aldri må bygges.

Mandag ble Stig Slørdahl ansatt som toppsjef i Helse Midt Foto: Morten Antonsen