Ansatte fikk onsdag beskjed om oppsigelsene.

– Vi har varslet om en nedbemanning til 127 personer. Vi gjorde rede for situasjonen på et allmøte onsdag, sier verftsdirektør Anders Straumsheim ved Noryards.

Bakgrunnen for oppsigelsene er at verftet mangler oppdrag fra i sommer. De er da ferdig med arbeidet på skroget til Boa Jarl. Verftet fikk i mars en kontrakt med Boa Offshore til en verdi av 700 millioner kroner, og begynner på jobben i midten av 2016. Det prosjektet skal være ferdig i 2017.

– På grunn av oppholdet i produksjonen er vi dessverre nødt til å nedbemanne. Vi er i en situasjon der vi ikke kan permittere folk på grunn av regelverket. Derfor måtte vi ty til oppsigelser i stedet, sier Straumsheim.

LES OGSÅ (PLUSS): Merkedag tirsdag , men uvisst til sommeren

Tilpasser seg markedet

Flere av de ansatte har tidligere vært permittert. I henhold til regelverket kan ikke ansatte være permittert i mer enn 26 uker innen 18 måneders periode. Verftsdirektøren håper derimot at de vil ha flere oppdrag fra høsten av.

– Vi jobber intenst med å få nye oppdrag slik at vi kan gi jobben tilbake til de som nå har mistet jobben, sier Straumsheim.

Det var Fosna-Folket som først omtalte oppsigelsene ved verftet.

Straumsheim sier at de nå jobber med å tilpasse seg et marked der det går tyngre innen olje og offshore.

– Vi ser at det vil være laber aktivitet innen oljebransjen de neste årene. Vi omstiller oss derfor til å levere til cruise-bransjen og passasjerferjer, der vi tror det er bedre utsikter, sier han.

Håper på nye oppdrag

Klubbleder Øyvind Kimo ved Noryards sier at arbeiderne har forståelse for avgjørelsen om å si opp 127 personer. Likevel var det en tung beskjed å få for noen.

– Det er litt blandede følelser. Noen tar det ikke så tungt, men andre tar det litt tyngre, sier Kimo.

Han håper at verftet får nye oppgaver fra høsten av.

– Man har rett på stillingen ett år etter at man blir oppsagt, så alle skal ha rett til å få tilbake jobben dersom man får et nytt prosjekt i august, sier Kimo, som forteller at det måtte bli oppsigelser siden man ikke hadde mulighet til å permittere folk igjen.

– Man kan velge selv om man går tilbake til jobben dersom man får tilbud om å få jobben tilbake. Hvis mange sier nei til dette vil man tape mye kompetanse ved verftet, sier Kimo.

Han opplyser at 30. mai blir siste arbeidsdag for mange, mens andre har to måneder til seks måneder oppsigelsestid. Kimo tror også at det vil påvirke Rissa-samfunnet at så mange nå mister jobben.

– Det påvirker bygda en god del. En del må kanskje ut av kommunen for å finne seg annet arbeid, sier han.