På Hitra bor Yonas Amanuel Issack, onkelen til seks år gamle Elyud og moren Selemawit (37) som mistet livet i flyktningetragedien i Middelhavet for akkurat ei uke siden. Bildet av den lille gutten med selburoser på lua er blitt et symbol på tragedien som skjedde utenfor Rhodos i Hellas.

Les hele historien her: (PLUSS)

Les også: Tunge dager for Yonas

Innsamlingsaksjon

Da Hitra-samfunnet ble kjent med at en av deres egne hadde mistet slektninger i tragedien i Middelhavet, tok Frivilligsentralens leder Eldbjørg Broholm initiativ til en innsamlingsaksjon.

- Yonas og familien måtte dra til Hellas og sørge for å få kistene til søsteren og broren sendt hjem til Eritrea. Det kostet 5000 euro. Vi ønsker å dekke de kostnadene. I tillegg har de hatt store utgifter på reise. Det hadde vært fint å bidra litt til det også, og det tror jeg vi skal få til, sier Broholm.

- Vi er rørt

Mandag har det kommet inn 45 000 kroner. Men Broholm forteller at de fortsatt får meldinger om kontonummer.

- Vi er rørt over hvordan hittersamfunnet har støttet opp hverandre og bistått i denne saken. Det viser at når man får slike tragedier tetter innpå, så kan man ikke bare koble ut. Vi har hatt mange positive tilbakemeldinger på initiativet, sier Broholm.

Både enkeltpersoner og bedrifter på Hitra har bidratt. Den største summen fra en enkeltperson hittil er 7000 kroner, mens de fleste bedriftene gir 5000.

Innsamlingsaksjonen varer ut uka.

- Vi tror det er så langt unna, så blir det tettere på. Vi må bry oss litt mer om hverandre. Det viser saken her, sier Eldbjørg Broholm. Her med Yonas sin kamerat Biniam Sultan på Hitra i dag. Foto: Rune Eian/ Hitra-Frøya