To politipatruljer eskorterte to langtransporter fra Bolkan trans fra Grønøra til Flakk mandag kveld. Politiet i Orkdal skrev på sin Facebook-side at transporten førte til noen utfordringer, men at dette ble håndtert godt av transportfirmaet.

- Takk for tålmodigheten til bilistene som måtte vente her og der, skriver politet.

De la også ut en video av transporten mens den forserte en rundkjøring på Klett.

Lik adressa.no på Facebook

- Artig syn

Pål Løberg bor på Klett og ble vitne til den spesielle transporten.

- Jeg så det fra kjøkkenvinduet og filmet transporten. Jeg har sett lignende transport tidligere i vår, men det er artig at det passerer sånne kjøretøy i blant, sier han.

Følg Adresseavisen på Instagram

Brubjelker

Daglig leder Stig Arild Bolkan i Bolkan Trans forteller at det er transport av brubjelker som skal til Skaudalsbrua i Rissa.

- Det blir flere slike transporter fremover. Gårsdagens brubjelker var 29 meter lang, og veier 25 tonn per stykk. Totallengden på transporten var 31,5 meter med kjøretøyet. I neste uke blir det en enda lenger transport på 40 meter, sier han.

Følg Adresseavisen på Twitter

Han skjønner godt at noen stopper opp og tar frem mobilkameraet.

- Det vises godt i trafikken. Vi kjører transporten på kveld for å redusere belastningen for øvrige trafikanter, sier han.

Transporten startet på Orkanger.

- Smertefritt

Transportselskapet Nik. Haugrønning var også delaktig i flyttingen av brubjelkene. Daglig leder i Nik.Haugrønning Kristian Williamsen berømmer sin dyktige transportleder Loyd Jakobsen og gode sjåfører.

- Vi er også avhengig av et godt samarbeid med politiet for at slike oppdrag går smidig. Selv om brua i Brålia ba på noen utfordringer gikk resten av turen smertefritt, sier han.

Denne transporten har en totallengde på 33,5 meter. Foto: pål løberg
Politiet bisto da Bolkan Trans skulle frakte brubjelker. Foto: pål løberg