Det var på en kjøretur like sør for Oppdal at Sigbjørn Frengen oppdaget en enslig radmager elgokse på en åker.

SE VIDEO I VINDUET OVER

- Jeg fant fram kamera for å ta noen bilder. Da kom det plutselig en elgku hoppende fram fra skogen. Hun så småsint ut med ørene flatt bakover, jeg har aldri sett noe lignende før. Krangelen endte med at den største og sterkeste av de to fikk stå der hun ville,  forteller Frengen.

Til daglig jobber han som guide for Oppdal Safari, men denne dagen hadde han ikke med seg turister.

- Nei, desverre. Men jeg har alltid med meg kamera. Man vet aldri når slikt hender. Det kan skje hvem som helst, når som helst.

Jager bort fjorårskalven

Etter at videoen ble publisert på adressa.no mandag har flere lesere påpekt at det kan være snakk om ei elgku som jager bort fjorårskalven sin.

- Slikt skjer når den drektige kua begynner å nærme seg nedkomsten med årets kalv, skriver Rolf Øvrum fra Dalsbygda i en e-post.

Trafikkfarlig

I følge han skjer kalvingen i fjellbygdene som regel i løpet av de par første ukene i juni, og at fjorårets kalver blir jagd vekk i april/mai. Han mener også det er på sin plass å være ekstra på vakt i trafikken i disse tider.

- Fjorårskalvene, som nylig er jaget unna, farter forvirret rundt. De kan absolutt være et usikkerhetsmoment i trafikken, skriver Øvrum.

Sigbjørn Frengen har vært guide i Oppdal Safari siden 2013. Foto: PRIVAT