Sykehuset opplyser at mannen i 50-årene er lettere skadet. Han var tidlig fredag morgen inne til behandling, og tilstanden beskrives som stabil.

Ulykken skjedde på fylkesvei 710 i nærheten av kalkbruddet ved Gjølgavatnet i Bjugn kommune. Nødetatene rykket i 02-tiden ut til stedet.

Skar av taket

Brannmannskap jobbet en stund med å frigjøre sjåføren som satt fastklemt. Taket på bilen måtte blant annet skjæres av.

Rundt klokken 03.30 var mannen frigjort og på vei til St. Olavs Hospital i luftambulanse.

- Det er snakk om en mann i 50-årene. Han var ved bevissthet, sier operasjonsleder Tore Kyllo i Sør-Trøndelag politidistrikt.

Ifølge vår reporter på stedet er bilen totalvrak. Veien forbi ulykkesstedet ble stengt i flere timer i påvente av bilberging. Klokken 05.07 kunne den åpnes for trafikk.

Traff bergveggen

- Sporene tyder på at bilen har truffet bergveggen før den spratt opp og traff autovernet, sier politibetjent Anette Island.

Sjåføren kjørte vestover i retning Bjugn da ulykken skjedde. Bilen har etter alt å dømme truffet bergveggen på venstre side av veien, før den spratt ut på veien igjen og stanset i rekkverket på høyre side.

I grøfta ved bergveggen lå det ene forhjulet på bilen.

Tilkaller ikke Ulykkesgruppa

Politiet har sendt en patrulje til sykehuset for å ta en blodprøve.

Patruljen som rykket ut har gjort åstedsundersøkelser. Det skal ifølge Island ikke være behov for undersøkelser fra Ulykkesgruppa til Statens vegvesen.

Hun sier at det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken. Det var plussgrader og ikke glatt føre på ulykkesstedet i natt.

Politi, brannvesen, ambulanse og luftambulanse rykket ut til stedet. Foto: Alexander Killingberg, Fosna-Folket