Tre menn ble sendt til  St. Olavs Hospital etter at det brøt ut brann hos Trondheim bil-demontering på Øysand i Melhus kommune.

De er nå overført til Haukeland universitetssjukehus.

De som er overført er en mann i 20-årene, en mann i 30-årene og en mann i 40-årene. Alle er kritisk skadd, opplyser Haukeland universitetssjukehus i flere pressemeldinger onsdag morgen.

En kvinne ble lettere skadd, og ble sendt til sykehuset i Trondheim, ifølge stabssjef Torgeir Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt.

Sendt til spesialister i Bergen

En av mennene ble sendt til Haukeland i går kveld.

- Én person er sendt til Haukeland sykehus. Det kan hende at flere blir sendt etter hvert. Grunnen til at personen er sendt dit er fordi sykehuset har kompetanse på brannskader, sa Anders Sunde-Eidem, seksjonsleder for etterforskning ved Sør-Trøndelag politidistrikt, til adressa.no i går kveld.

To menn fikk legetilsyn på stedet etter røykinhalering. Disse ble definert som uskadd etter hvert.

Politiet skrev i en pressemelding klokka 18.27 at brannen var under kontroll, men det sev giftig røyk fra stedet.

Etterslokking ferdig

Klokken 22.20 tirsdag kveld sa operasjonsleder Bernt Tiller ved Sør-Trøndelag politidistrikt at brannmannskaper og politi fortsatt var på stedet.

- I 21-tiden brant det fortsatt i deler av bygget, og det vil bli foretatt en kontrollert nedbrenning.

Tiller sier at de på onsdag vil vurdere om det er trygt å ta seg inn i bygget, for å kunne fortsette etterforskningen der.

I løpet av natt til onsdag har fem brannmannskap fra Melhus drevet etterslokking, og adressa.no får opplyst at dette arbeidet ble avsluttet kl. 06.30 onsdag morgen.

Brannvesenet opplyste tidligere at hovedbygningen til Trondheim bil-demontering var totalskadd.

Ingen savnet

Det skal ikke ha vært flere i bygningen da brannen startet enn disse seks, opplyste politiets innsatsleder Jomar Sjøhagen til adressa.no. Ingen personer er savnet i brannen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 16.25. Det ble sendt ambulanse, luftambulanse, politi og brannvesen til den dramatiske brannen.

Både brannvesenet i Trondheim, Skaun og Melhus bidro i slukningen.

Stabssjef Torgeir Moholt ved Sør-Trøndelag politidistrikt fortalte like før klokka 19.00 at brannen hadde roet seg kraftig ned.

- Vi har oversikt over antallet personer som var til stede. I starten fryktet vi at det var én person som ikke var gjort rede for, men nå har vi kontroll, sa han.

Brant i to tanker

Moholt foralte at man foreløpig ikke vet årsaken til brannen, men det skal ha vært brann i to tanker som sto inni bygningen.

- Alle seks som var til stede hadde tilknytning til stedet gjennom jobb. Nå jobber vi med vitneavhør slik at vi kan få avklart hva som var innholdet i tankene. Et slikt område inneholder mye forskjellig, understreker Moholt.

Politiet er foreløpig sparsommelig med opplysninger, men opplyser at den ikke er påsatt.

- Vi har ingen grunn til å tro at det er en brannstifter som har gjort det utfra de vitneopplysningene vi har fått, sier Sunde-Eidem.

Kommunens kriseledelse og politi samlet seg på rådhuset i Melhus for å ta seg av pårørende.

Politiet skrev på Twitter klokka 17.00 at de har kalt inn til stab i forbindelse med en eksplosjonsartet brann ved bilopphuggeriet. Politiet setter stab i forbindelse med store og alvorlige hendelser.

E39 stengt

E39 og fylkesvei 735 ble stengt som følge av brannen, ifølge Vegtrafikksentralen, og det ble brukt buss for å sperre veien.

Vitner fortalte at de så syv ambulanser i utrykning på vei til brannen, og politiet meldte at de sendte alt tilgjengelig mannskap til stedet.

Kommunikasjonsdirektør Marit Kvikne ved St. Olavs Hospital fortalte at ikke hadde behov for ekstraordinær beredskap.

- Vi har våre traumeteam klar for å ta mot pasienter. Vi har foreløpig ikke oversikt over hvor mange det er snakk om, sa hun til adressa.no.

Luftambulansen kom til stedet. Seks personer er skadd etter brannen. Foto: sindre broholm sæther
Store ressurser ble sendt til stedet. Foto: charlotte sundberg
Seks personer ble sendt i ambulanse til St. Olavs Hospital. Tre personer er alvorlig skadd. Foto: ståle langørgen
Brannen har startet i et bilopphuggeri i Melhus kommune, sør for Trondheim. Foto: google maps
Kraftig røyk velter ut av bygningen som ligger ved E39. Foto: ståle langørgen
Røyken var synlig fra lang avstand. Foto: adressa.no-tipser