- På en slik arbeidsplass er det naturlig at det er masse bildeler, kjemikalier og drivstoff. Det var en eksplosjonsartet brann, og hvorfor det eksploderte er det vi nå håper å avdekke. Vi jobber ut i fra flere hypoteser, men ønsker ikke å spekulere i hva som kan ha skjedd, sier lensmann i Melhus Monica Brækken.

Befaring i dag

Det er Melhus lensmannskontor som etterforsker brannen som brøt ut hos Trondheim Bil-demontering på Øysand i Melhus tirsdag ettermiddag.

- Onsdag formiddag skal vi befare og vurdere sikkerheten på brannstedet. Vi vil finne ut hva vi trenger av utstyr for å gjennomføre åstedsundersøkelser. Vi må sikre oss at det er trygt å jobbe på stedet, og tar sikte på å starte de tekniske undersøkelsene i morgen, sier Brækken.

Tre kritisk skadet

Seks personer er skadet etter brannen, og tre av disse er overført til Haukeland universitetssjukehus. Disse tre, alle menn, er kritisk skadet, opplyser Haukeland universitetssjukehus i flere pressemeldinger onsdag morgen.

Brækken forteller at politiet gjennomførte flere avhør i går ettermiddag, og fortsetter med dette i dag. Blant de avhørte er personer som befant seg inne i bygget da brannen startet.