Det forteller politiførstebetjent Stein Bjørnli ved Røros lensmannskontor til adressa.no.

Ulykken skjedde om formiddagen tirsdag 12. mai, da Langseth kom kjørende med traktoren i Stamphusveien, oppstrøms Hyttelva i utkanten av Røros sentrum. Ingen av veiene langs Hyttelva i Røros sentrum er sikret med autovern.

- Etterforskningen så langt har ikke gitt oss noe endelig svar på hva som var årsaken til ulykken. De tekniske undersøkelsene av traktoren er ikke er heller ikke ferdige, men så langt er det ikke påvist tekniske feil som kan forklare det som skjedde, sier Bjørnli.

Vitner reagerte raskt

Han forteller at politiet heller ikke har vitner som kan si noe om hva som skjedde forut for at traktoren rullet ut i elva.

- Vi har vitneutsagn om at traktoren ikke kjørte fort, og ett vitne observerte at Langseth skal ha forsøkt å komme seg ut av førerhytta idet traktoren rullet utfor den bratte elvebredden og ut i vannet, sier Bjørnli.

Vedkommende vitne befant seg på motsatt side av elva og alarmerte straks redningsetatene, samtidig som andre kom til for å hjelpe.

Livreddende innsats

- Tre personer hoppet ut i elva for å få ut traktorføreren fra hytta som lå under vann, og sammen med ytterligere to fikk de ham på land og iverksatte livreddende førstehjelp. Ambulanse kom til ulykkesstedet etter ca. fem minutter, sier Stein Bjørnli.

Lege Per Arne Gjelsvik uttalte like etter ulykken til Adresseavisen, at de fem personenes innsats fremsto som helt avgjørende for utfallet.

- Gjorde alt riktig

- De gjorde alt riktig, sa Gjelsvik, etter at han hadde rekvirert ambulansehelikopter for transport at Langseth til St. Olavs Hospital i Trondheim. Langseth er fortsatt innlagt ved sykehuset, der han nå er kommet til bevissthet igjen og er på bedringens vei.

Rullet ut: Ulykken skjedde da den store traktoren kom for langt ut på veiskulderen og rullet ut i elva. Bare hjulene på traktorens høyre side stakk opp av vannet. Foto: GEIR TØNSET
Politiførstebetjent Stein Bjørnli ved Røros lensmannskontor. Foto: GEIR TØNSET